BIST 10.161
DOLAR 32,34
EURO 34,67
ALTIN 2.392,55
HABER /  MEDYA

'Bünyamin Aygün özgür bırakılsın' eylemi!

Meslektaşları Suriye'de esir tutulan Bünyamin Aygün için toplandı.

Abone ol

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel, "Bünyamin arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

 basliksiz-1.20131223145546.jpg

Milliyet gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün'ün 26 Kasım tarihinde görev için gittiği Suriye'de muhalif gruplarca kaçırılmasını protesto eden meslektaşları; dün İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'da yaptıkları basın açıklamalarıyla Aygün'ün biran önce serbest bırakılmasını istedi. Aygün için Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu önünde yapılan açıklamaya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TFMD Başkanı Rıza Özel, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Avrupa Birliği Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve G9 Platformu sözcüsü Doğan Tılıç ile çok sayıda gazeteci katıldı.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Özel, Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu önünde yaptığı basın açıklamasında, Aygün'ün 27 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırıldığını belirtti. Tutsaklığın neredeyse bir aydır sürdüğüne işaret eden Özel, "Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyor, tüm yetkilileri Bünyamin Aygün'ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağırıyoruz" dedi.

AYGÜN GİBİ ONLARCA GAZETECİ TUTSAK

Tek amacı haber yapmak ve kamuoyuna bilgi vermek olan gazetecilerin Suriye'de çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırıldığını ve hedef alındığını vurgulayan Özel, aylardır sarı basın kartlı Bashar Kadumi'den de haber alınamadığını söyledi. Suriye'nin gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline geldiğine işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"Suriye'de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Bizler günlerdir Bünyamin'den gelecek iyi haberi bekledik. Bu süre zarfında Milliyet gazetesinin çabalarını da takdirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşlarımızın hayatı ve sağlığı konusunda endişelendiriyor. Bünyamin arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz."

Suriye'deki eli silahlı gruplara seslenen Özel, gazetecilerin tarafsız olduğunu, Suriye'deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalıştığını söyledi. Özel, Aygün için sosyal medyada #BünyaminAygünserbestbırakılsın, #freebünyamin etiketiyle çağrılara ortak olunmasını istedi.