BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  MEDYA

Gülen Cemaati neyine güveniyor?

AK Parti'ye özellikle de Erdoğan'a karşı açıkça savaş ilan eden Cemaat neye güveniyor? Hükümete karşı ellerindeki güç ne?

Abone ol

İNTERNET HABER - Son yaşananlara bakınca haklı bir soru ortalıkta. Cemaat, AK Parti karşısında neye güveniyor? Bu kadar kendilerinden emin olmak için ellerinde ne var?  Ya da bir başka soru... Cemaat'in bu kadar futürsuzca saldırmasına sebep olan güç ne?

Öyle ya...
Karşılarında Türkiye'nin Menderes'ten sonra gördüğü en güçlü hükümet var...
Doğrudan hedef aldıkları Erdoğan, 'ceketini assa seçim kazanan' bir lider...

GÜLEN YILLARCA BU SAVAŞA HAZIRLANMIŞ

"Dua out beddua in" başlığı altında günün sorusunun yanıtını Vatan si yazarı Ruşen Çakır verdi. Son gelişmeler sonrasında insiyatifin Gülen Cemaatinde olduğunu belirten Çakır, "Sanki Gülen yıllar boyunca bu savaşa hazırlanmış ve cemaatini de hazırlamış gibi" sözleriyle çarpıcı bir tablo sunuyor.

BU BEDDUA DÖNÜM NOKTASI

Fethullah Gülen'in yayınlanan 'beddua' kaydının yeni bir dönüm noktası yaratacağını söyleyen Çakır, bunları şöyle sıraladı;

Çünkü: 1) Gülen'in buradaki muhatabının genel olarak AKP hükümeti, özel olarak da Erdoğan olduğu açıktır.
2) Orta Asya'dakiler başta olmak üzere adları yolsuzlukla anılan bir dizi otoriter rejimle, buralardaki faaliyetlerini korumak için fazlasıyla iyi geçinen bir cemaatin AKP hükümeti ve Erdoğan'a yolsuzluk gerekçesiyle meydan okuduğunu düşünmek inandırıcı değil. Kaldı ki yaklaşık 12 yıllık iktidarı döneminde Gülen hareketi AKP'nin canını yolsuzluk bahsinden hareketle ilk kez, hem de feci bir şekilde acıtıyor.

GÜLEN'İN ELİNDE NE VAR?

3) Bu beddua Gülen'in büyük bir özgüvene sahip olduğunu gösteriyor. Bunun ilk nedeni, sanıyorum, 17 Aralık soruşturması dosyasına Başbakan'dan daha fazla hâkim olmasıdır. Ayrıca bundan sonra olabilecekler konusunda da Erdoğan'dan daha fazla bilgi sahibi olduğunu pekâlâ düşünebiliriz.

CEMAAT KENDİNE GÜVENİYOR ÇÜNKÜ...

Hatalar zinciri Artık, kimin başlattığının, kimin hangi hamleyi hangi hamleye karşı neden yaptığının öneminin çok da fazla kalmadığı şu savaş atmosferinde Gülen ve cemaatinin fazlasıyla kendilerine güvenmelerinin bir başka nedeni, Erdoğan ve AKP'nin alabildiğine özgüvensiz hareket etmeleri olsa gerek. Suçlanan 4 bakan görevlerinde kaldığı, üstelik bunlardan biri, kendisini suçlayanları tasfiye etmeyi sürdürdüğü müddetçe bu özgüveni kazanmaları da mümkün olmayacaktır.

ERDOĞAN İNLERİNE GİREBİLİR Mİ?

Başbakan Erdoğan son konuşmasında Cemaate savaş ilan etmiş ve "İnlerine gireceğiz inlerine... Didik didik edeceğiz" demişti.

Peki Erdoğan Cemaati bitirebilir mi? Devletten söküp atması mümkün mü? Ruşen Çakır'a göre bu hiç de kolay değil. Sebeplerini şöyle sıralıyor;

1) Gülen cemaatinin devlet içindeki kadrolaşması yeni bir olay değil. Büyük ölçüde hükümetin bilgi, rıza, onay ve hatta teşvikiyle yaşandı. Herhangi bir tasfiye girişimi üzerine karşı taraf bunu hükümeti zor duruma düşürecek şekilde hatırlatabilir.
2) Eğer devlet içinde bir devlet yapılanması varsa ki bence var, bunun tarihi de eski. Bu yapının üzerine gidilmesi hâlinde Ergenekon, Balyoz gibi birçok temel davanın yeniden ele alınması muhakkak gerekecektir ki hükümetin bunun yerine bir "genel af'a yönelmesi daha yüksek ihtimal olur.
3) Gülen cemaati kadrolarının devletten tümüyle ayıklanmasının mümkün olduğunu sanmıyorum. Sırf kilit yerlerdeki isimlerin tasfiyesinde bile hükümetin onların yerine uygun isim bulmakta zorlandığını duyuyor, görüyoruz.


fethullah-gülen-beddua-izle.jpgFETHULLAH GÜLEN'İN ŞOKE EDEN BEDDUASI!
Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin görev yerlerinin değiştirilmesine Gülen, beddua ederek sert tepki gösterdi (TIKLA İZLE)