BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  POLİTİKA

Bunlar dede mi papaz mı?

AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu kendisini 'Düşkün' gösterenlere tepkili

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Alevi kökenli milletvekillerinden Reha Çamuroğlu, kendisini düşkün ilan edenleri engizisyon üyesi olarak nitelendirerek, "Kimin bahçesinden kimi kovuyorlar." dedi.

"AÇILIMIMIZ KARŞISINDA MUHALEFET PARTİLERİ BİRLEŞTİRİCİ DAVRANMADI"

İftara katılmayan Alevi derneklerinin devşirme Alevi iddialarının hatırlatılması üzerine Çamuroğlu, "Söz konusu arkadaşlar, daha samimi, daha iyi şeyler yapsınlar. Yazdıklarımızdan daha iyisini yazsınlar. Biz de onları takip edelim, sevinelim." diye konuştu..

Kendisinin düşkün ilan edilmesine yönelik düşüncelerinin sorulması üzerine Reha Çamuroğlu, ortaya atılan nitelemelerin saçmalık olduğunu söyledi.

Çamuroğlu, "Yani papaz mı dede mi ne olduğu belli olmayan engizisyon üyeleri kimin bahçesinden kimi kovuyorlar. Bu, büyük saygısızlık afarozu katolik kilisesi bile terk etti." şeklinde konuştu.

3 PARTİYE TEPKİ

Muhalefet partilerinin iftara ilişkin tutumlarının sorulması üzerine ise AK Parti İstanbul Milletvekili Çamuroğlu, ana muhalefet partisinin birleştirici olmayışından yakındı. CHP'nin kendi arka bahçesi olarak iddia ettiği alanı korumak istediğinin altını çizen Çamuroğlu, CHP'nin önde gelen isimlerinden birinin kendisi hakkında beyanları olduğunu, bununla ilgili yargıya başvurduğunu kaydetti.

MHP'nin ise bu konuda susmayı, tavır koymamayı yeğlediğini belirten Alevi Kökenli Yazar ve Milletvekili Çamuroğlu, DTP'nin ise kendisinin anlam veremediği bir şekilde milletvekillerinden birinin yönlendirmesiyle hücuma geçtiğini vurguladı.