BIST 10.101
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.433,49
HABER /  POLİTİKA

İlla haç mı çıkartalım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bağış, Avrupalılar'ın eleştirilerine sert yanıt verdi

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Medeniyetler İttifakı 1'inci Forumu dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya'ya yapacağı ziyarete "büyük önem verdiklerini" söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını da yapan Bağış, İspanya'nın EFE haber ajansına verdiği demeçte "İspanya, Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren bir ülke. Bu geziye özellikle ikili görüşmeler nedeniyle büyük önem veriyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bağış, Türk şirketlerinin İspanya üzerinden Güney Amerika pazarına ulaşmayı hedeflediğini ve İspanyol şirketlerinin de Türkiye üzerinden Orta Asya'ya ulaşabileceklerini ifade ederek, Türk-İspanyol ilişkilerinde geçilmesi gereken uzun bir yolun olduğunu söyledi.

Bağış demecinde, Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili bir soruya, "2014 gibi bir tarih verilmesine karşıyız. Müzakerelere başlayıp AB'nin dışında kalan ülke olmadı. Biz de yolumuzda sona ulaşacağız. Ne zaman? Türkiye bu soruya tek başına cevap verebilecek durumda değil. Bu AB'ye de bağlı. Biz reformlar sürecinde devam edip sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" cevabını verdi.

Bağış ayrıca Avrupa'da, Türk hükümetinden "İslamcı", "islam yanlısı" ve "ılımlı İslam" gibi ifadelerle bahsedilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, "İslamcı değiliz. Politikada merkezdeyiz. Bunu kanıtlamak için haç mı çıkarmamız lazım? Muhafazakar demokratız" ifadelerini kullandı.