BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.423,84
HABER /  GÜNCEL

Alemci hackerin rüyası

Çaldığı paraları "alem"lerde harcayan zanlı, İsrail'e kaçmayı planlıyormuş

Abone ol

İnternet ortamında bankaların hesaplarına girerek müşterilerin paralarını "sanal hırsızlıkla" çalıp kendi hesaplarına havale eden ve elde ettiği paralarla lüks yaşam peşinde koşan Sadun Ö'nün, yakalanmaması durumunda 15 gün içinde İsrail'e kaçacağı ortaya çıktı.

Polisin son anda ele geçirdiği azılı dolandırıcının İsrail'de bilişim şirketlerinde iş yapmayı planladığı ve çaldığı paralarla bu ülkede kendine yeni bir yaşam kurmayı planladığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süreli bir takibin ardından yaptığı operasyonla ele geçirdiği dolandırıcı Sadun Ö. ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Bankalardaki vatandaşların paralarını sahte kartlar ve virüslerle kopyalayarak hesapları boşaltan ve bu sayede 3,5 Milyon YTL'lik vurgun gerçekleştiren Sadun Ö'nün polisteki sorgusunda; yurt dışına kaçmayı planladığı ortaya çıktı.

İsrail ile bağlantı halinde olduğu ve bu ülkedeki iş imkanlarını araştırdığı öğrenilen Sadun Ö.'nün yakalanmaması durumunda 15 gün içinde yurt dışına kaçmayı planladığı belirlendi. Sanal soygunlarla elde ettiği paraları da bu ülkedeki yaşamının altyapısını hazırlamak için kullanacağı öğrenilen Sadun Ö.'nün, bütün planlarını bu ülkeye yaptığı kaçış planına göre hazırladığı öğrenildi.