BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  POLİTİKA

Mutlu evlilik tüyoları

AK Partili vekil eşlerine aile içi iletişim uzmanı mutluluğun tüyolarını verdi.

Abone ol

AK Parti Kadın Kolları’nın önceki gün parti genel merkezinde düzenlediği 3. milletvekili eşleri istişare toplantısını, Emine Erdoğan açtı.

Konuşmasında Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan’ın da aralarında yer aldığı AKP’li kadınlara şu mesajları verdi:

"Aile yapımızın olumlu yönlerini muhafaza edip, yanlış anlayışları değiştirerek ileriye taşımak zorundayız. Bunu başardığımızda geleceğimize çok daha güvenle bakabiliriz. Her mutlu ailenin gerisinde bir kadın vardır. Kadınların kendilerine mahsus özellikleri ve yöntemleriyle ailenin mutluluğu için gereken misyonu yüklenmeleri gerekir. İyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir eğitmen, iyi bir rehber olmak, üretken bir kişiliği gerektirir. Günümüz dünyasında sözünü ettiğim niteliklere sahip olmak, üstün vasıflı kadın olmak anlamına geliyor."

Daha sonra sözü, Aile İçi İletişim Uzmanı Canten Kaya aldı. ’Ailede Mutluluğun Sırları’ konulu seminerde konuşan Kaya, AKP’li kadınlara mutlu evlilik tüyoları verdi.

İletişimde temasın önemli olduğuna vurgu yapan Kaya, "Eşinizle konuşurken dokunun. Ellerinden tutarak diyaloğu başlatabilirsiniz" dedi. Kaya’nın verdiği diğer tüyolar şöyle:

İLK 15-20 DAKİKA RAHAT BIRAKIN

"Kadınlar günlük 25 bin kelime konuşurlar, erkekler ise 12 bin kelime. Erkekler bu kelimelerin tamamını akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tüketiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 5 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Çatışma buradan çıkar. Yapacağınız, eşiniz eve geldiğinde 15-20 dakika rahat bırakmaktır."

KADINLAR HEDİYE BEKLER

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınlar hediye beklerler. Ancak erkekler bunu anlamayabilir. Hediye almayı önemsiyorsanız bunu eşinizle paylaşın. Küçük ya da büyük hediyenin önemi olmadığını, hatırlanmak istediğinizi söyleyin. Erkeklerde hediye kültürü gelişmemiştir. Eşine doğum gününde 10 kilo deterjan götüren erkekler var."