BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.490,00
HABER /  DÜNYA

Bu sefer eylemciler değil magandalar ortalığı birbirine kattı

Kocaeli’de, Gezi Parkı eylemlerinde sahneye çıkan saldırganlar ortalığı birbirine kattı. Bazı şahıslar kendilerini görüntüleyen bir bayan mu...

Abone ol

Kocaeli’de, Gezi Parkı eylemlerinde sahneye çıkan saldırganlar ortalığı birbirine kattı. Bazı şahıslar kendilerini görüntüleyen bir bayan muhabirin karnına tekme atarken, bazıları ise ellerindeki alkol şişeleriyle evlerine dönen gazetecilere bıçak çekti.
Gezi Parkı eylemi Kocaeli’de 4. gününde de devam etti. Saat 19.00 sularında İzmit Cumhuriyet Parkı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, meşaleler yaparak sloganlar attı. Eylemciler ilk günlere nazaran olumsuz olaylar yaşanmaması için sükunetle hareket edip, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yoğun çaba sarf ederken, gece yarısına doğru eylemcilerin içinden ortaya çıkan farklı bir grup eylemin sükunetine gölge düşürdü. Alkolün de etkisi ile Gezi Parkı eylemi bir anda eğlence aracına dönüştü. Cumuhuriyet Parkı’ndaki yolu trafiğe kapatan eylemciler, yoldan geçen şehir içi minibüslerin bazılarına saldırırken, alana gelen araçlar insanların arasında pati çekti. Pati çeken araçların etrafında toplanan bazı kişiler, ezilme tehlikesi geçirdi.
Öte yandan bir grup eylemci ise kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldırdı. Gazetecilere yapılan saldırıları polis ekipleri engellemeye çalışırken, bir şahıs Kanal Kocaeli Muhabiri Bahar Cesur’un karnına tekme attı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Cesur’u meslektaşları sakinleştirmeye çalışırken, Kocaeli Gazetesi Muhabiri Faruk Kıyak da elinden yaralandı. Bazı saldırganlar ise, saldırılar sonrası alandan ayrılmak isteyen gazetecilere ellerindeki alkol şişeleri ile sokak arasında bıçak çekti.
(İHA)