BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/><br/>Hatay’da Taksim olayları: 1 ölü<br/><br/>Hatay - Hatay‘daki “Gezi Parkı”...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Hatay’da Taksim olayları: 1 ölü

Hatay - Hatay‘daki “Gezi Parkı” protestolarında 1 kişi hayatını kaybetti. 22 yaşındaki Abdullah Cömert, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.



Erdoğan Fas’ta konuştu

Rabat - Fas’ta bulunan Başbakan Erdoğan ve mevkidaşı Benkiran ile düzenlediği ortak toplantısında Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Erdoğan, “Bu gelişmeler aslında Gezi Parkı, ağaç olayı değil. Bunlar sandıktan netice alamayanların... Bugün çok daha bu iş gevşemiş, yumuşamış durumdadır. Aklıselimin ortama hakim olduğu kanaatindeyim. Birkaç gün içerisinde bu tamamıyla normale dönecektir. Ülke genelinde başta İstanbul olmak üzere de böyle adeta her yer terörize edilmiş gibi hava da söz konusu değil. Birkaç gün içerisinde, dönene kadar herhalde bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır” dedi.

Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Gül’ün “mesaj alınmıştır” sözü de soruldu. Erdoğan, “Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız ’mesaj alınmıştır’ derken içeriğinde ne var bunu ben bilemem. Ama ben de Fas’a hareket ederken buna benzer bakan arkadaşlarımdan birinin bir açıklaması vardı, ’mesaj alınmıştır’ diye ben de basın mensuplarına sordum ’siz hangi mesajı aldınız, bana açıklar mısınız’ diye sordum, fakat basın mensubu arkadaşlar, bana herhangi bir mesajı veremediler, herhangi bir mesajı açıklayamadılar” diye konuştu.



Sivas’ta deprem

Sivas’ın Gürün ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının derinliğinin 5.0 kilometre olduğu belirtildi.



Gül, Kılıçdaroğlu ile görüştü

Ankara - Cumhurbaşkanı Gül, dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu kabul etti. Görüşmenin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanına kaygılarını ilettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın çıkıp halktan özür dilemesi gerekiyor. Bunu istiyoruz. Bunu talep ediyoruz. Özür dilediği andan itibaren umuyorum olaylar tümüyle bitmiş olur. Biz, kamu malına zarar veren bir eylemi asla tasvip etmiyoruz. Şiddete dönüşmemeli hiçbir eylem. Aksi halde demokratik olmaktan çıkar” dedi.

(İHA)