BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  DÜNYA

Arif Sağ’ın aracına haciz koydurduğu gazeteciden tepki

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, sanatçı Arif Sağ’ın açtığı tazminat davası nedeniyle aracına el konulmasına tepki gösterdi....

Abone ol

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, sanatçı Arif Sağ’ın açtığı tazminat davası nedeniyle aracına el konulmasına tepki gösterdi.
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Fikret Ünsal, gazetesinde ve katıldığı televizyon programlarında 2 Temmuz 1993 yılında gerçekleşen Sivas Madımak olaylarında otelde silahla vurularak öldürüldüğü iddia edilen 2 kişinin Arif Sağ tarafından öldürüldüğünü ileri sürmüştü. Bu iddialar üzerine Arif Sağ, Fikret Ünsal hakkında ceza ve tazminat davası açtı. Tazminat davası sonucunda, İstanbul Bakırköy 9. İcra Dairesi’nin kararıyla Fikret Ünsal’ın aracına polis tarafından el konuldu.
Konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında duruma tepki gösteren Fikret Ünsal, “Silahına el konulamayan Arif Sağ, Fikret Ünsal’ın arabasına el koydurdu” dedi. Ünsal, “Halk ozanı Muhlis Akarsu ve otelde resepsiyon görevlisi Ahmet Özdemir’in öldürüldüğü bilgisi bize geldi. Muhlis Akarsu’nun akrabaları bize yakın olduğu için bana gelmeleri üzerine bende hem bir gazeteci olarak hem de Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak bu olayda şüphelinin Arif Sağ olduğunu kamuoyuna açıkladım, kamuoyuyla paylaştım. Bu olay baya devam etti. Kamu vicdanında Sivas kamuoyunda da yaygın olan kanaat, otelin içinde Arif Sağ’ın silahını kullanması yönündeydi. Bizim Arif Sağ’dan isteğimiz; biz tanımayız Arif Sağ’ı, sadece saz sanatçısı olarak biliriz. İyi saz çalar, gerçekten de sol eliyle ama orada silahlı tek kişi Arif Sağ’dı. Herhangi bir şahsi husumetimizde olması da mümkün değil kendisine, üstünde silah olduğunu, Arif Sağ’ın vurduğunu bize ihbar edenler oldu” dedi.
Arif Sağ’ın partililer tarafından kurtarıldıktan sonra emniyete götürülürken silaha el konulduğunu öne süren Ünsal, Arif Sağ’ın silahını bir şekilde geri aldırıp iade ettirdiklerini ve bu silahın şüpheli olduğunu ileri sürdü. Arif Sağ’ın mahkeme kararı ile aracına el koydurmasına tepki gösteren Ünsal, “Silahına el koyduramadığımız Arif Sağ benim geçen hafta cuma günü akşamı, biz onun şüpheli silahına el koyduramadık. Yıllardır o kadar uğraşmamıza rağmen aynı Arif Sağ benim kendi bindiğim aracıma el koydurdu. Bu gerçekten adalet aslında çok acı bir şey, benim aracıma el koyma kararını veren adalet Arif Sağ’ın silahına neden el koyma kararı veremiyor. Bunu da anlamış değilim. Kamuoyu vicdanı da bu konuda yaralıdır. Sivas’ta bu konuda yaygın bir kanaat vardır. Bu yaygın kanaatte herkesin bildiği gibi Arif Sağ’ın baş şüpheli olmasıdır” diye konuştu.
(İHA)