BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ İmralı tutanaklarını değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ çözüm sürecine ve İmralı tutanaklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Yozgat'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı ziyareti sırasında çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ dün gazetelerde yayınlanan İmralı tutanaklarını "Çözüm sürecinde ortaya çıkmış bir metin değil, tamamiyle ayrı şeyler. Buradaki kişilerin konuşmalarıyla ne kadar örtüşüyor bunu da bilemiyoruz" şeklinde değerlendi.

KİŞİLERİN ARALARINDA KONUŞTUKLARI

Bozdağ, gazetelerde çıkan haberleri değerlendirerek; 'Maalesef basında, şurda burda kişilerin kendi aralarında yaptığı konuşmalar doğruysa tabi, başka şekilde takdim etme gayretleri var. Bunların hepsi yanlış şeylerdir. Çözüm sürecinde ortaya çıkmış bir metin değil, tamamiyle ayrı şeyler. Buradaki kişilerin konuşmalarıyla ne kadar örtüşüyor bunu da bilemiyoruz.

Ama 2-3 kişinin arasında yaptığı konuşmayı başka konumlara çeken yaklaşımlar yanlıştır. Bu süreci akamete uğratmak isteyen yaklaşımlar geçmişte de oldu. Kim iyi niyetli adımlar atıyor, kimler netice istiyor kimler istemiyor milletimiz bunu açık açık görecektir. Biz milletimizden aldığımız talimat çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz' dedi.