BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de balkon korkusu

AK Parti grup toplantılarının yapıldığı TBMM salonunun balkonu için risk uyarısı yapıldı!

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Grup Yönetimi'ne, "Grup toplantılarını yaptığınız salonun balkonları izdiham nedeniyle çökebilir" uyarısı yaparak, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 

Vatan'ın haberine göre siyasi partilerin grup toplantılarına çok sayıda ziyaretçi alınması ve ziyaretçilerin attıkları sloganlarla grup toplantılarını miting alanına çevirmesinden her fırsatta şikayetçi olan TBMM Başkanı Çiçek'ten, AK Parti grubuna uyarı gitti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününe denk gelen son AK Parti grup toplantısında yaşanan seyirci izdihamının ardından TBMM bürokratlarının "facia yaşanabilir" endişesini ilettiği Çiçek harekete geçti. Çiçek AK Parti Grup Yönetimi'ne bir yazı göndererek, grup toplantılarının gerçekleştirildiği eski Senato Salonu'nunda bulunan üst balkonların statiğinin sadece koltuk sayısı kadar oturan izleyicileri taşıyacak kapasitede olduğunu, buralara koltuk sayısının üstünde ayakta ziyaretçi alınması durumunda balkonları taşıyan kolonların bu yükü taşıyamayabileceğini bildirdi.

Yazısında balkonların taşıyabileceği kapasitenin üstünde ziyaretçi alınmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirten Çiçek, parti grup yöneticilerinden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Çiçek gerekli tedbirlerin alınmaması ve balkonların taşıyabileceği kapasitenin üstünde ayakta izleyici alınması uygulamasına devam edilmesi halinde yaşanacak sorunlar için AK Parti grup yönetimine "sorumluluk sizde olur" mesajını da verdi. 


Çiçek'ten gelen "balkon çökebilir" uyarısı AK Parti Grup Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısında değerlendirildi. Grup Yönetim Kurulu, Çiçek'in uyarısı doğrultusunda aşırı izleyici alınması halinde çökebileceği belirtilen üst balkonlara ayakta izleyici alınmamasına ve grup salonunun geneline alınacak ziyaretçi sayısının da mümkün olduğunca sınırlı tutulmasına karar verdi.