BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  SEÇİM

Bostancı: O sandıklar Kemal Bey'i...

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'sandıklara oturun' sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "CHP'li kardeşlerim o sandıklara oturmayın. Bırakın Kemal Bey otursun ve millet iradesi sandıkları gümbür gümbür patlattığında Kemal Bey'i de uzaya göndersin inşallah" dedi.

Bostancı, partisince Amasya, Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki milletvekili seçiminde ortada iki grubun olduğunu söyledi.

Milletin 13 yıldır ülkeye hizmet veren AK Parti'ye "Durmak yok yola devam" dediğini ifade eden Bostancı, karşı grubun ise "AK Parti dur, Türkiye dur, yol bitti, AK Parti iktidar olmasın" dediğini belirtti.

MHP'YE ELEŞTİRİ

Milli iradeye el uzatanlara, "paralel çeteye" izin vermeyeceklerini vurgulayan Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mecliste İç Güvenlik Paketi konuşulurken 3 parti bir araya geldi. Biz de isimlerini Milliyetçi Cumhuriyetçi Halkın Paraleli koyduk. Çünkü üçü aynı örgütün altında adeta iç güvenliğe karşı çıktılar. HDP'yi anlarım. Sokaklarda eylem yapmaya devam eder. MHP'yi anlamam. Daha doğrusu anlarım da kendi sözleri üzerine anlamam. Milliyetçilik sokakları güvensiz yapmak mı? Milliyetçilik bu mu? Milliyetçilik CHP ve HDP ile kol kola iç güvenliğe itiraz etmek mi? 'AK Parti gitsin de kim olursa olsun, şeytanla bile işbirliği yaparım' demek milliyetçilik mi?"

Bostancı, CHP'nin "hayatında milli iradeyle iktidar yüzü görmemiş bir parti" olduğunu, yine göremeyeceğini dile getirdi.

"PARALEL ÇETEYLE YÜRÜMEYİ TERCİH ETTİLER"

Naci Bostancı, AK Parti'nin milletin kalbine dokunarak, milletin aklı ve iradesi olarak iktidara geldiğini ve 13 yıl iktidarda kaldığını belirterek şöyle konuştu:

"Muhalefete de söyledim. İktidar mı olmak istiyorsunuz? Bırakın alaca karanlıktan iktidar çıkarmayı. Siz de milletin kalbine dokunun, milletin aklını temsil edin. Siz de bunu yapın. Vallahi de billahi de iktidar size helal olsun. Onlar milletle yürümek yerine paralel çeteyle yürümeyi tercih ettiler. Devlete, millete suikast kuranlarla yürümeyi tercih ettiler. MİT tırlarının önünü kesip Türkiye Cumhuriyeti'ni 'radikal İslam' diye batılı devletlere ihbar edenlerle yürümeyi tercih ettiler. Dışişleri Bakanlığını dinleyip bunu başka ülkelere servis yapanlarla yürümeyi tercih ettiler. 13 yıl boyunca AK Parti bu milletin iradesine uzanan elleri kırdı. Bugün ve yarın, her zaman yeniden kırmaya hazırız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde hile yapılacağını söylediğini ifade eden Bostancı, "Kemal Bey, hile yapacak parti 6 oyla Yalova'yı, birkaç oyla Ağrı'yı kaybetmez. Aynı şekilde Hatay'ı kaybetmez. Acaba seçimi kaybedeceğini anladın da sen mi hile yapıyorsun?" dedi.

HİÇ Mİ SANDIK GÖRMEDİN

Kılıçdaroğlu'nun "Sandıkların üstüne oturun" ifadesini kullandığını hatırlatan Bostancı, "Kemal Bey oy veremediğin için acaba hiç mi sandık görmedin? O sandıklar plastik. CHP'li kardeşlerim o sandıklara oturmayın. Bırakın Kemal Bey otursun ve millet iradesi sandıkları gümbür gümbür patlattığında Kemal Bey'i de uzaya göndersin inşallah" diye konuştu.

Bostancı, AK Parti'nin Türk-Kürt, Alevi-Sünni herkesin partisi olduğunu, bütün kesimleri 7 Haziran'dan sonra da barış içinde yaşatacaklarını sözlerine ekledi.