BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  GÜNCEL

Baluken'den patlamaya ilişkin çok önemli detay!

Türkiye seçime Diyarbakır'da yaşanan acı olayın gölgesinde girecek. Dün Diyarbakır'da patlayan bombalarda dört insanımız hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'in kürsüde olduğu sırada meydana gelen patlamalar tüm Türkiye'yi seçim öncesi üzüntüye boğdu. Çok üzgün ve acılı olmasına rağmen internethaber'in sorularını yanıtlayan Baluken şunları söyledi:

CUMHURİYET TARİHİN EN BÜYÜK KATLİAMI PLANLANMIŞTI

Çok büyük bir provokasyon ve tuzak atlatılmış oldu. Her ne kadar orada yaşamını yitiren 4 kişi ve 300'ün üzerinde yaralı varsa da bu Cumhuriyet tarihin en büyük katliamının yapılması planlanmıştı.

ALAN SADECE DIŞARIDAN GELEN ARAMALARA AÇIKTI

Çok ciddi güvenlik ve istihbarat zaafları var, patlamanın olduğu saatlerde çok ilginç bir şekilde alan ve çehresinde dışarıya aramalara kapalı ama dışarıdan gelen aramalara açık bir telefon şebekesi sistemi vardı, bu çok büyük bir kuşku uyandırıyor, adeta dışardan telefonla dışarıdan bir şey yapmak isterseniz buna açık bir sistem, miting alanından dışarıya ulaşmak isterseniz de hiçbir şekilde ulaşamayacağınız bir düzenleme yapılmış.

PATLAMADAN SORUMLU OLANLAR...

Biz şu anda cenazelerimizi defnediyoruz, işin siyasi boyutunu çok uzun konuşmaya şu an gerek yok ama bu seçim sürecine adeta bir savaş süreciymiş gibi yaklaşanlar ve bu ortamı hazırlayanlar patlamadan sorumlu olanlardır, bizim açımızdan son derece net.

HALK SAĞDUYULU DAVRANMASAYDI 

Miting alanında olması korkunç boyutlu bir şey, çünkü dün yüzbinlerce insan alandaydı ve bombaların patladığı yer platforma 50-100 metre uzaklıkta bir yer. O alanda binlerce insan vardır, eğer halk sağduyulu ve biraz disiplinli davranmasaydı sadee izdihamdan dolayı oradan yüzlerce cenaze çıkardı.

Belki de ilk defa böylesine büyük bir Diyarbakır mitinginde çok sayıda Türk bayrağının olmasının rahatsızlık yaratıp yaratmadığını sorduğumuz Baluken şunları söyledi: 

 KATKI SUNACAK MESAJLARDI

Çok fazla sayıda birlik ve beraberliği simgeleyen pankartlar vardı. Bu durum, normalleşmeye, Türkiye siyasetinin normalleşmesine, Türkiye'nin temel sorunlarının demokratik bir çerçevede çözümüne karşı olan bir derin yapının devrede olduğunu gösteriyor, bizce bunun anlamı budur. Çünkü bizce hem miting alanının formatı ve içeriği hem de verilen mesajlar çok katkı sunacak mesajlardı. Belli ki önceden bunu sabote etmeye yönelik planlar yapılmış.