BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.429,19
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan son dakika Erdoğan'a telefon yanıtı

HDP'li Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ulaşamadığı yönündeki beyanına, 'Orada katliama uğrayan bir halk var, arasınlar onlardan özür dilesinler' şeklinde yanıt verdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla araması hakkında açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş, Sancaktepe ve Pendik'teki mitingler için Atatürk Havalimanı'na geldi.

Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamaya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ulaşamadığı şeklindeki beyanına değinen Demirtaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

hdp_baraji_gecer_mi_hdp_baraji_gecemezse_ne_yapacak_selahattin_demirtas_hdp_planini_acikladi_h51958.jpg

"AYNI ANDA ESKİŞEHİR'DE BİZE SALDIRIYORDU"

"Aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Eskişehir’de mitingde konuşuyor ve yine bize saldırıyor. Ne bir başsağlığı ne bir geçmiş olsun ne bir üzüntü beyanı var. Ülkenin Cumhurbaşkanı bir saat Eskişehir mitinginde konuştu. Bu vahşi katliama, saldırıya dair tek cümle etmedi. Dolayısıyla kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var arasınlar onlardan özür dilesinler, üzüntülerini dile getirsinler. Buyursun Diyarbakır’a gitsinler. Cumhurbaşkanı 77 milyonun cumhurbaşkanı değil mi? Katliamın yapıldığı yere çiçek bıraksın. Mesele ben değilim, mesele halk, halka karşı özür borçları var."

"TELEFONUMU NEDEN AÇMIYOR? ÇÜNKÜ..."

Ardahan'da bugün halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ın telefonu açmaması hakkında şunları söyledi:

"Dün Diyarbakır'daki olaylar, herhangi bir partiye değil yarın ki seçimlere gölge düşürmek için provakatif bir eylem. Ben ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum. Biz 6-7-8 Ekim olaylarında bunu söyledik. Dün akşam Demirtaş'ı aradım, telefonuma çıkmıyor.Niye açmıyorsun. Çünkü meydanlarda onlar istediği gibi söyleyecek. Biz onlara bir şey söylediğimizde beyler rahatsız olacak. Ben insani görevimi yaptım.

Cumhurbaşkanlığı makamından yazılı açıklama yapıldı. Dün televizyonda da açıklamamı yaptım, görevimi bitirdim. Ama biz hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız. Korkuyu korkutacaksınız. Allah'ın verdiği canı sadece o alır. Hepimiz vaadimizi yaşıyoruz. Bundan başkası yok. Ama bizim demokrasi ile ilgili irademizi kimse pranga altına almadı. Bunların oyunları yarın bozuluyor."

fft107_mf4780716.jpeg

Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

"TAM BİR KAOS HESAPLANDI"

Diyarbakır'daki saldırının asıl amacının bir kaosun Türkiye'ye yayılmasını ve bütün faturanın HDP'ye çıkartılması olduğunu ileri süren Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:“ Saldırı sonrasında bir kaos oluşsun, 'HDP'liler sağı solu yaktılar diye akşam da yandaş medya üzerinden büyük bir propaganda başlasın' diye hedeflediler. Hem sahnedeki sunucumuzdan yöneticimize kadar meydandaki bütün halkımıza kadar herkes sağduyulu ve disiplinli davrandı. Birde şöyle bir şey var ben bunu söylemekten sakınca görmüyorum. Benim konuşma saatim beş dakika gecikti. Konuşmalar uzayınca beş dakika arabada bekledim. Patlamalar tam konuşma yapacağım saati ayarlanmıştı. Yüzlerce çocuk bebek bebeğiyle gelen insanlar yaşlılar arasında patlatıldı. Patlama benim 30 metre uzağımdaydı. İlk patlama hafif ikincisi büyük bir patlamaydı. İkinci patlamada içinde bulunduğum araba yerinden sarsıldı. Herkes çocuklarıyla bebekleriyle gelmişti benim ailem ordaydı iki kızım, yaşlı annem babam oradaydı. Bütün halkımızı oradan çıkartırken bulunduğumuz yere gaz bombaları atıldı. İnsanlar hem yaralıları, parçalanmış ve yanmış vücutları yerden almaya toplamaya çalışıyor bir yandan da polisin attığı gazdan nefes almaya çalışıyordu. Yardım eden polisler de var fakat gaz atan su sıkan polisler de var. Biz nefes alamaz duruma geldik. Orada ölmek üzere olan insanlar var, yaralılara yardım etmek isteyen insanlar bir yandan da nefes almaya çalışıyor. Tam bir kaos hesaplandı'

"BU ÜLKEYİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Seçimlere bir gün kala halkın vicdanlı bir karar vereceğinin altını çizen Demirtaş, "Böyle bir ortamda seçime doğru gidiyoruz. Öncelikle Allah bunların yanına bırakmasın diyoruz yarın da inşallah halkımızın bunların yanına bırakmasın diyorum. Ya Türkiye'yi bunlar yönetecek koltuğu için bütün ülkeyi yakmayı göze alanlar yönetecek ya da bizler kardeşçe bu ülkeyi hep birlikte yöneteceğiz tercih halkımızın. İnşallah halkımız vicdanlı bir karar verir. Bizim sağ duyulu davranışımız, Diyarbakır halkının parti yöneticilerimizin sağ duyulu davranışı katliamın daha büyük faturayla Türkiye halkına mal edilmesini engellemiştir“ ifadelerini kullandı.