BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Sevilay Yükselir oyunun rengini açıkladı

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, bugünkü yazısında 2015 genel seçimlerinde hangi partiye oy vereceğini açıkladı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, bugünkü yazısında 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy vereceğini açıkladı.

Çözümün devamı için "HDP barajı geçmeli!' dedi, AK Parti'lilerin bir kısmı 'hain' ilan etti iktidar düşmanları ise 'dönek!'...  Sevilay Yükselir, üç gün önce "HDP Meclis'e girmeli", "Yaşasın halkların kardeşliği" tweetleriyle başta iktidara yakın kesimlerin olmak üzere eleştiri oklarına hedef oldu.

Sosyal medyada gündem olan Yükselir, "Ben hala oradayım" başlıklı bugünkü yazısında "davayı sattın" diyenlere meydan okudu.

"Baktın ki gemi su alıyor... Fare gibi kaçmak için yavaş yavaş hazırlık yapıyorsun!",  "Uyanık Sevilay! Kamuoyu araştırmaları HDP'nin barajı geçtiğini gösteriyor diye sen de rotanı HDP'ye kırdın de miii?" şeklindeki yorumlara yazar, köşesinden böyle yanıt verdi:

BU GEMİDE OLMAKTAN MUTLUYUM

"Bir kere herkes şunu bir yere not etsin! Ben bir gemideyim evet! Ve o geminin adı da "Barış Gemisi" Bineli çok oldu. İnmeyi de pek düşünmüyorum çünkü birincisi gemimizin su falan aldığı yok! Bu gemide her şey yolunda! İkincisi de Allah korusun su alsa dahi bu gemiyle dibe çökerim ama inmem! Çünkü ben bu gemide olmaktan dolayı son derece mutluyum ve gururluyum!"

3 MART'TA YAZDIM

Anket sonuçlarına göre saf değiştirdiği suçlamasına yanıt veren hedefteki isim, HDP'nin barajı geçmesini istediği görüşünün yeni olmadığını bu ifadeyi 3 Mart 2015 tarihinde kaleme aldığını hatırlattı. Yükselir, seçimdeki oyunun rengini yazısının finalinde böyle duyurdu:

TERCİHİMİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİNDEN YANA KULLANACAĞIM

"Ben hiçbir partiye bağlı değilim. Bağlı olduğum tek şey var o da barış ve demokrasidir. Yarın da oyumu kullanırken sadece bu ruh haliyle hareket edeceğimin ve yurttaşlık tercihimi halkların kardeşliğinden yana kullanacağımın bilinmesini isterim."

TWİTTER'DAN İKTİDAR TARAFTARLARINA TEPKİ

Kendisine yönelik sert eleştirilere Twitter hesabından yanıt veren Yükselir, "Barışın devamı için HDP'ye verdiğim desteğe iktidar taraftarlarından edilen küfrü hakareti tehdidi Paralel Yapıyla mücadele duymadım" diye yazdı.

screen-shot-2015-06-06-at-12.41.57-pm.png

DÜN AKŞAM DA ELEŞTİRMİŞTİ

Sevilay Yükselir, dün HDP'nin Diyarbakır'daki mitinginde meydana gelen patlama sonrası sosyal medya hesabından ilginç açıklamalara imza atmıştı.

ERDOĞAN'A TAPIYORDUM

"Bu iktidara Erdoğan'a Kürt Sorununun çözümünde attığı adımlardan dolay tapmıştım" ifadesiyle dikkat çeken Sevilay Yüselir, "Çünkü benim diyen solcuların yapamadığını yapmışlardı.Ama??" diyerek Erdoğan'ın Çözüm Süreci başında terör örgütüne yaptığı "dağdan in Meclis'e gel" davetinden sonra gelinen süreci eleştirdi.

Yükselir, "İn dağdan silahı bırak,düz ovada siyaset yap"diyorsun.Sonra da 'meclise girersen ben biterim' deyip adama dağı zorluyorsun.Ne bu şimdi?" diye sordu.

3-5 OY İÇİN DEĞER MİYDİ?

Sevilay Yükselir, Kürt meselesinde "devrim" niteliğinde atılan adımların heba edildiğini savunarak "Ak Parti bu seçimde çok ama çok yanlış bi politika izledi.Dimyat'a prince giderken evdeki bulgurdan oldu!MHP'ye giden oyları çevirirken kendisine gönül bağı olan Kürtlerin çoğunu küstürdü.3-5 milliyetçi oy için değer miydi?" yazdı.