BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boşanma aşamasındaki eşini iki kez kaçıran koca için karar verildi

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşini iki kez kaçırdığı gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istenen sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Abone ol

Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmasında, hakkında cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 7, kasten yaralamadan 6, nitelikli cinsel saldırı suçundan da 10 yıl olmak üzere 3 ayrı suçtan 23 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık İlker Mustafa K. ile taraflar hazır bulundu.

Tutuklu sanık ise duruşmadaki savunmasında, "Ben tutuksuz yargılanmak istiyorum, uzun süredir tutukluyum. İddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ben eşimin 11 gün altını temizledim. Ona bu eylemi gerçekleştirmem mümkün değildir." dedi.

Cumhuriyet savcısı mahkemede, İlker Mustafa K'nin tutukluluk halinin devamını talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti tutuklu sanık İlker Mustafa K'nin, mevcut delil durumu, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, delillere etki etme imkan ve ihtimalinin bulunmayışı nedeniyle tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Savcı heyetin tahliye kararına itiraz etti.