BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  POLİTİKA

Bitlis'te vekil adayını öldürdüler

DSP'nin Bitlis 2. sıra milletvekili adayı, dağlık alanda ölü olarak bulundu

Abone ol

Bitlis'in Hizan İlçesi’nde yaşayan dünden bu yana kayıp olan Bitlis Demokratik Sol Parti (DSP) ikinci sıra milletvekili adayı Bedri Aydın, ilçenin Kolludere Beldesi’nde tüfekle vurulmuş olarak bulundu.

Otomatik tüfekle vurulduğu belirtilen Bitlis DSP 2’nci Sıra Milletvekili adayı Bedri Aydın’ın cesedi, bugün saat 15.00 sıralarında Hizan ilçesi’ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kolludere Beldesi yakınındaki ormanlık alanda bulundu. 2 çocuk babası olan 32 yaşındaki Aydın’ın cesedi vatandaşlar tarafından çalılıklar arasında bulunarak jandarmaya haber verildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve savcılık inceleme yaptıktan sonra Aydın’ın silahla vurulduğu belirledi. Aydın’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Hizan Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Hizan ilçesi’nde elektrik malzemesi satan milletvekili adayı Aydın’ın dünden bu yana kayıp olduğu ve yakınlarınında güvenlik güçlerine haber verdiği belirtildi. Aydın’ın ölümüyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.  

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bitlis Demokratik Sol Parti (DSP) 2’nci sıra adayı Bedri Aydın’ın ölü olarak bulunmasının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde 2 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Hizan ilçesi'nde elektrik malzemesi satan 32 yaşındaki 2 çocuk basası Bedri Aydın'ın cenazesi bugün toprağa verilecek.