BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

1100 yıllık cami Ramazan'a yetişiyor

Siirt'te, bin 100 yıllık bir maziye sahip olan Selçukluların ilk Anadolu eseri Ulu Cami'de restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

Geçen yıl restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapatılan Ulu Cami, şehrin en büyük camii olmasından dolayı Ramazan'a yetiştirilmeye çalışılıyor.

Siirt'te, bin 100 yıllık bir maziye sahip olan Selçukluların ilk Anadolu eseri Ulu Cami'de restorasyon çalışmaları devam ediyor. Geçen yıl restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapatılan Ulu Cami, şehrin en büyük camii olmasından dolayı Ramazan'a yetiştirilmeye çalışılıyor. Camiin dış çalışmaları bitme aşamasına geldi, iç kısımda ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Ulu Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Emin Genç ise bu nadide eserin restorasyonunun yapılmasının çok önemli olduğunu, ancak Ramazan ayına kadar ibadete açılması halinde çok daha önem arz ettiğini söyledi. Cami cemaatinin camiyi özlediğini ve restorasyon çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Genç, mübarek Ramazan ayına yetiştirilmesi halinde çok iyi hizmet olacağını kaydetti. Ramazan ayında, çevre sakin ve cemaatinin, caminin restorasyonunun Ramazan ayına yetiştirilerek ibadete hazır olması gerektiğini belirten Karakol Mahalle Muhtarı Mehmet Özalp, bu mübarek ayda ihtiyaç olduğunu kaydetti.