BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'a bombalı kitap sorusu (video)

Erdoğan NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programa Ruşen Çakır'ın Nedim Şener ve Ahmet Şık sorusu damga vurdu...

Abone ol

Başbakan Erdoğan seçim öncesi ekran turlarına devam ederken dün akşam NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programa Erdoğan ile Ruşen Çakır arasındaki diyaloglar damga vurdu.

Ruşen Çakır, basın özgürlüğü konusunda söz aldıktan sonra tutuklu gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık'la olan dostluğunu hatırlattı ve kendisini cezaevinde ziyaret ettiğini söyledi. Çakır, Başbakan'ın Ahmet Şık'ın kitabı için yaptığı kitap-bomba benzetmesini hatırlattı, bundan çok rahatsız olduğunu vurguladı. Çakır, Erdoğan'dan konuyu biraz açmasını istedi. Başbakan'ın cevabı ise daha ilginçti. Erdoğan, soruya cevap vermezken 'bu konuları daha önce çok açtık' dedi.

Ruşen Çakır: Nedim Şener benim yakın arkadaşımdır kendisine kefil olabilirim, Ahmet Şık da öyle. Bu arkadaşları geçenlerde cezaevinde ziyaret ettim. Strazburg'da Avrupalı parlementerlere yaptığını konuşmada kitap ve bomba benzetmesi yaptınız. Nedim Şener bundan çok rahatsız olduğunu söylememi istedi, ben de çok rahatsız oldum. Kitap-bomba benzetmesini biraz açar mısınız? Kitap yazmak nasıl terör olur?

Erdoğan:
Bu konuları daha önce çok açtık. Eğer ilerde o beyefendiyle (Nedim Şener) bir araya gelirsek konuşuruz... Bazı kitaplar vardır ki bombadan daha tehlikelidir.