BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Ruşen Çakır'dan Erdoğan'a Hopa çıkışı

NTV'de konuşan Başbakan Erdoğan ile Ruşen Çakır arasında canlı yayında Hopa gerilimi yaşandı....

Abone ol

Hopa'da polisin müdahalesi sırasında öldüğü iddia edilen Metin öğretmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın peşini bırakmıyor. Başbakan Erdoğan, NTV ekranlarında finalini yaptığı programda gazeteci Ruşen Çakır'la Hopa gerilimi yaşadı.

Hopa'da hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun akrabası olan Ruşen Çakır, Erdoğan'a çıkıştı. Çakır 'ben ve ailem o sözlerinizi çok yadırgadık' dedi.

İkili arasında şöyle bir diyalog geçti:

Ruşen Çakır: Bir konu varki bunu söylemeden geçemem. Biliyorsunuz ben Hopa'lıyım. Hopa'daki olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu benim akrabamdır. Sonuçta iyi bir insan talihsiz bir şekilde öldü. Sizin memleketinizde yıllaraca öğretmenlik yapmış birisidir. Sizin ilk günkü tepkinizi ben ve Ailem, gerçelten yadırgadık. Aradan geçen zaman içinde diyecek yeni bir şeyiniz var mı?

Başbakan Erdoğan: Başınız sağolsun öncelikle. Ama size bazı resimleri ve ses kayıtlarını arkadaşlarımız ulaştırsınlar. Ses kasetlerini dinlediğiniz zaman bir de o resimleri gördüğünüz  zaman acaba bir emekli öğretmene o kayıtlardakileri siz yakıştıracak mısınız bakalım.

Ruşen Çakır: Ama öldü efendim...

Başbakan Erdoğan: Bilemem, ben sadece bunu söylüyorum... Ben emekli öğretmene o ifadeleri yakıştıramam. Ve elinde taşla emekli bir öğretmeni göremk istemem çünkü o taşların karşısında ben varım. O taşlar bana atılıyor.

Başbakan Erdoğan, olaylarda yaralanan polisi de hatırlatarak medyaya çattı ve 'bunları da görün dedi' dedi:

"
Orada, yaralanan ve hala komada yatan bir polis memuru da var. bunları da görelim, gazetelerde TV'lerde Servet'i görmüyorlar. Bizim ne günahımız vardı orada miting yapmaktan başka. Bu mudur özgürlük. Ben Rizeli'yim sen Hopa'lısın. Aramızda çok fark yok."