BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  GÜNCEL

Bir Tıp profesörü daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Hocası Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'ndan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Feriha Öz koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Abone ol

İstanbul'da bir Tıp profesörü daha koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dali eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz koronavirüs sebebiyle 87 yaşında hayatını kaybetti. Dün de Çapa Tıp Fakültesi Dahileye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

Prof. Dr. Öz'ün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği haberini, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen sosyal medya hesabında duyurdu. Aynı zamanda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Büge Öz'ün kayınvalidesi olan Prof. Dr. Feriha Öz, 87 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

3 Profesör daha yaşamını yitirdi

Cemil Taşçıoğlu'nun koronadan yaşamını yitiren tek doktor olmadığı ortaya çıktı. CNN Türk’te yayınlanan bir programa katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Mocan, Çapa Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybeden 3 profesör olduğunu ileri sürdü. Doktorlardan çok kayıpların olduğunu vurgulayan Mocan, “Çapa Tıp Fakültesinde coronadan bu üçüncü can kaybı. Hepsine Allah rahmet eylesin. Şimdiye kadar üç profesör hayatını kaybetti. Diğer doktorlarımızdan da çok kayıp var” dedi.
601 sağlık çalışanı korona oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam ağlamaklı bir sesle çok sayıda sağlık çalışanının korona olduğunu açıklamıştı. Koca, "Bunun sayısını çok içinden gelmiyor vermek 601 kişi..." demişti. Avrupa ülkelerinde vakaların yüzde 10'unu sağlık çalışanları oluşturuyor. Türkiye'de toplam vaka içinde koronavirüs olan sağlık çalışanı oranının yüzde 3.83 düzeyinde.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Prof. Cemil Taşçıoğlu'nun cenazesinde dikkat çeken detay
Foto Galeri Prof. Cemil Taşçıoğlu'nun cenazesinde dikkat çeken detay Galeriye Gözat