BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  POLİTİKA

Bir gizli görüşme daha

Gül’ün Suriye ziyareti sırasında da gizli bir görüşmenin gerçekleştiği iddia edildi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül"ün Suriye ziyareti sırasında da gizli bir görüşmenin gerçekleştiği iddia edildi. Başbakan"ın Danışmanı Ahmet Davutoğlu"nun Hamas lideri Halid Meşal ile bir araya geldiği ileri sürüldü. Dışişleri Bakanlığı iddiayı yalanlamadı.

Abdullah Gül"ün Suriye"ye gerçekleştirdiği ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan"ın danışmanı Ahmet Davutoğlu"nun Hamas lideri Halid Meşal"e gizli bir görüşme gerçekleştirdiği iddialarına Dışişleri Bakanlığı"ndan yalanlama gelmedi.


Dışişleri Bakanı Gül, dün, Suriye ziyareti sırasında, kendisinin ya da heyetinden herhangi bir yetkilinin Hamas lideriyle görüşüp görüşmediği sorusuna, “Neler yaptığımızı, kimlerle görüştüğümüzü söyledim” diyerek olumsuz yanıt vermişti. Ancak, Gül"e, Şam ziyaretinde eşlik eden Başbakan Erdoğan"ın danışmanı Ahmet Davutoğlu"nun, Meşal"le görüşerek, kaçırılan İsrail askerlerinden Gilad Shalit"in serbest bırakılması için telkinde bulunduğu ileri sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı, iddiayı yalanlamaktan kaçındı. Gül"ün açıklamalarını hatırlatan Bakanlık Sözcüsü Namık Tan, habercilere, “Bunun dışında sizlere verebileceğim herhangi bir bilgi yok” demekle yetindi.

Gül"ün, geçen Pazar günü, kaçırılan İsrailli askerlerin aileleriyle yaptığı görüşmenin gizli tutulmasını İsrail tarafının istediği ise, Namık Tan tarafından da doğrulandı. Tan, Dışişleri Bakanı"nın, görüşmenin bilinmesinden çekinmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.