BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bilişim 2010 27. Türkiye Bilişim Kurultayı

Ülkemizde düzenlenen en büyük ve kapsamlı bilişim etkinliği Bilişim 2010, 22-25 Eylül tarihlerinde Türkiye Bilişim Derneği tarafından Rixos Grand Ankara Hotel’de yapılacak.

Abone ol

Bilişim 2010   Sosyal Dönüşüm” ana temasıyla çok sıcak bir konuyu her yönüyle ele alacak ve Bilişim Teknolojilerinin Sosyal Dönüşüme Etkisi hepimizi yakından ilgilendiren sonuçlarıyla dikkatleri çekecektir.

Konu ile ilgili karar vericiler, yetkililer, üst düzey bürokratlar, kamuoyu önderleri, her sektörden iş adamları, akademisyenler, basın kuruluşları ve özellikle de gençlerin katılımıyla konu derinlemesine tartışılacak.

Etkinlik kapsamındaki tüm programlara; kurultay, kongre, seminerler, çalışma grupları, sunumlar, Liderler Formu, Konuşanlar Platformu–Açık Kürsü gibi etkinliklere önceden kayıt yaptırarak katılım ücretsiz olacaktır. Etkinliklere www.tbd.org.tr adresinden kayıt yaptırılabiliyor.

ETKİN KATILIM DAVETİ: Türkiye Bilişim Derneği , 26 Temmuz  2010 tarihine kadar , 27. Bilişim Kurultayında  bildirilerini sunmak isteyen kişilerin başvurularını alıyor. 20 Ağustos 2010 tarihinde hakem değerlendirmelerinin yapılacağı bildiriler kurultay kapsamında sunulacak ve bildiriler kitabında yayınlanacaktır. Kurultay kapsamında  özel doktora tez önerileri nin tartışılacağı özel oturumların yanı sıra  teknolojik ve uygulama bildiri oturumları, konusunda uzman konuşmacıların katılımıyla 4 gün boyunca birçok seminer, panel  ve toplantılar yapılacaktır.

 Bildiri başvuruları çevrimiçi olarak www.tbd.org.tr/obys adresinden yapılmaktadır.

TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ:

Türkiye Bilişim Derneği Bilişim sektörünün ülke gelişimine sağlayacağı katma değeri ve gücü bilerek ve inanarak 39 yıldır çalışıyor. Bu çerçevede her yıl düzenlenen TBD etkinliklerini markalaşmış, sektörel bir sahiplikle yapıyor.

Ülkemizde, bilişim sektörü tarihinde birer kilometre taşı olan, sektöre büyük açılım ve vizyon sağlayan Ulusal Bilişim Kurultayı’nın, bu yıl 27.si düzenlenmektedir.

Kurultayın yanı sıra, 13. BTIE Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim, Özürlüler ve Bilişim, E-Aşırma, Liderler Forumu, Sanat, Siyaset, Mizah, Medya, Hukuk ve Sivil Toplum Hareketleri gibi konuları kapsayan ve ana teması Sosyal Dönüşüm olarak belirlenen Bilişim 2010 etkinliği 22-25 Eylül 2010 tarihleri arasında Ankara Grand Rixos Otel’ de gerçekleştirilecek.

NEDEN SOSYAL DÖNÜŞÜM?

Günümüzde kültürel, sosyal, politik ve toplumsal alanlarda çok önemli sosyal dönüşümler yaşanmakta. Türkiye Bilişim Derneği olarak bilişim toplumuna geçiş yolculuğunun bu sosyal dönüşüm üzerindeki iz düşümleri Bilişim 2010’da ele alınıyor.

Farklı alanlarda yaşanan değişimler topluma hayal edemeyeceği yeni yaşam biçimleri sunuyor. Bu doğrultuda ülkemizin sosyal dönüşümünde STK’lar, Kamu Kurumları, iş dünyası ve Bilişimcilere önemli sorumluluklar düşüyor.

Yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği etkinliğimize,  kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler,  girişimciler,  öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullananların  katkı vermeleri beklenmektedir.

Sizleri bilişim sektörünün en önemli ve sektörel katılımı en büyük etkinliği olan Bilişim 2010’a deneyimleriniz ve vizyonunuzla katkı vermeye davet ediyoruz.