BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.408,25
HABER /  GÜNCEL

Öcalan karakol baskınlarını beğenmedi!

Hücresinin metresini gerekçe göstererek eylemler yaptıran Öcalan aynı kozu yeniden oynuyor. Öcalan'ın karakol eylemleriyle ilgili de ilginç yorumları var.

Abone ol

Yeni yerleştirildiği cezaevindeki hücre boyutları nedeniyle Kürt halkını sokağa döken Abdullah Öcalan aynı kozu yeniden ortaya sürdü.

Cezaevindeki baskıların arttığını ileri süren Öcalan, “Nefes alamıyorum” dedi. Öcalan son karakol baskınlarını ise “Donkişotvari eylemler” diyerek eleştirdi.

Öcalan’ın avukutlarıyla görüşmesi PKK’ya yakın internet sitelerinde yer aldı. Öcalan’ın hükümetin yeni bir operasyon hazırlığı içinde olduğunu söyleyen Öcalan’ın sözleri önümüzdeki günlerde şiddetin artacağına işaret ediyor:

NEFES ALAMIYORUM:
Bir haftadır radyo dinleyemiyorum. Tamir edeceğiz diye aldılar hala vermediler. Aşırı bir havasızlık var. Nefes alamıyorum. Uyuyamıyorum. Ancak mazgalı kaldırdığım zaman başımı dışarı uzatarak soluk alabiliyorum. Mektuplar da artık tam verilmiyor. Buraya konuştuklarımızı yazıya çeviren makine koyacaklarmış. Baskıları giderek artıracaklar. Çok net olan bir şey var, Hükümet yeni bir operasyonun hazırlığı içinde.

CPT SAMİMİYETSİZ:
CPT Raporunu açıkladı. Yaptıkları samimiyetsizliktir. CPT cezaevi idaresi tarafından görülmemek kaydıyla mektup gönderme hakkına vurgu yapıyor. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Böyle bir yol olsa ben her hafta bir mektup gönderirim onlara.

GAZZE GEMİSİNİN AMACI:
Bu Mavi Marmara olayı aslında göründüğü gibi değildir, Gazze'ye yardım değildir. Asıl amaç İsrail'i sıkıştırarak Kürt imhası için kendi yanına çekmektir.

ÇİLLER Mİ ERDOĞAN MI DAHA TEHLİKELİ:
Eski Ergenekon mu daha tehlikeli yoksa AKP'nin yeni Ergenekonu mu daha tehlikelidir. '93'teki Çiller-Güreş ittifakı mı daha tehlikeli yoksa bugünkü Erdoğan-asker ittifakı mı daha tehlikeli? Net olmamakla birlikte bugünkünün daha tehlikeli olduğunu söyleyebilirim.

DON KİŞOTVARİ EYLEMLER TARZIM DEĞİL:
Ben son karakol baskınlarını Donkişotvari tarzda eylemler olarak görüyorum. Yel değirmenlerine karşı kılıçla savaşan Donkişot var. Burada bu kadar güçlü teknolojiyle korunmuş karakollara karşı iki-üç gencin gidip açık alanda normal bir arabayla saldırı yapmaları benim onayladığım bir tarz değildir. Doğru bir tarzın yakalanması gerekir.

BOYKOTA DESTEK:
Boykot kararını olumlu ve önemli buluyorum. “Demokratik bir anayasaya kadar kesin boykot” dememiz lazım.