BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.407,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ressamlar Sokağı can çekişiyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde önceki belediye döneminde açılan Ressamlar Sokağı ilgisizlik yüzünden her geçen gün kan kaybediyor.

Abone ol

Mudanya'da ilk açıldığında on kadar ressamın tablolarını sergileyip sattığı Ressamlar Sokağının önü ve arkası otopark haline geldi.

Her yıl okulların tatile girmesinin ardından faaliyete geçen sokakta birçok ünlü ressam eserini sergilemişti. Çoban Ressam lakaplı Süleyman Şahin, Ressam Bayro olarak bilinen Bayram Saltabaş ile ressam Cengiz Çelikler ve Mualla Şahin bahse konu sokakta eserlerini teşhir ediyordu. Çıkmaz bir sokak haline gelen sokakta resimlerini sergileyen ressam sayısı her geçen gün azalıyor. Bu yıl 4 ressam tablolarını sergiliyor.

Ressam Fatma Suna Erkeskin, "Eski belediye başkanı Erol Demirhisar ve Çoban Ressam'ın teşebbüsüylü açılan bu sokakta her yıl resimlerimizi sergiliyoruz. Fakat sokağımız çok kapalı olduğu için insanlar fark edemiyor. Sokağımızı daha açık alana taşıyabilirsek ziyaretçi sayımız artar" dedi.
Fatma Suna Erkeksin dışında Ertuğrul İlker Erkeksin, Kazım Eşsiz, Fikri Kutup bu sokakta resimlerini sergileyen ressamlar.