BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ödemiş'in gururuna altın

SBS'de 500 tam puan alan ve yerleştirme puanıyla Türkiye 10'uncusu olan Ödemiş Mustafa Sümer'i altınla ödüllendirdi.

Abone ol

Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, ilköğretim 8’inci sınıf öğrencilerinin bu yıl girdikleri Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 tam puan alan ve yerleştirme puanıyla Türkiye 10'uncusu olan Ödemiş İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Sümer'i altınla ödüllendirdi.

Kaymakamlık makamında düzenlenen törene, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Okul Müdür Yardımcıları Mehmet Kaya, Bilal Türk, Mehmet Cuma, Okul Aile Birliği Başkanı Sezen Torun, Mustafa’nın babası Tufan Sümer ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyeleri katıldı. Başarılı öğrenciyi, baba Tufan Sümer ile birlikte makamında kabul eden Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, ilçe olarak eğitim alanında gerek devlet gerekse özel eğitim kurumlarıyla başarı için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. Ödemiş'in önceki yıllarda da ÖSS şampiyonu çıkarmış bir ilçe olduğuna dikkati çeken Koçoğlu, ''Bu başarılar sonraki nesillere de örnek olacaktır. Bu başarılarda emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum'' dedi. Koçoğlu, Mustafa Sümer'den bundan sonraki eğitim hayatında da aynı disiplin içinde başarılarını devam ettirmesini isteyerek kendisini çeyrek altınla ödüllendirdi. Mustafa Sümer ise “Planlı programlı çalıştım. Bunun yanında sosyal aktiviteleri de ihmal etmedim. Sonuçta ben de insanım. Benim de eğlenmeye, top oynamaya, gezmeye hakkım var. Ders çalışmayı zorunluluk değil, kendime eğlence haline getirdim. Bundan da büyük keyif aldım. Dersi zevk haline getirdim. Fen konusunda daha fazla ağırlıklı olarak çalıştım. Bunda da başarılı oldum” dedi. Okul müdür yardımcısı Mehmet Kaya da “Okulumuzun başarısı gerçekten tesadüf değil. İlk 100’de 27 öğrencimiz başarı göstermiş. Bu başarıda Öğretmenlerimizin katkıları çok büyük. Başarı idareci, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile daha da artıyor” dedi.

Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu raha sonra “Mustafa gerçekten ders çalışmayı eğlenceli hale getirmiş. Başarı sadece ders çalışmakla bitmiyor. Sosyal hayattan da kopmamak gerekli. Mustafa her ikisini başarmış. Kendisini gelecekte daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Ödemiş’ten başbakan çıktı, Hava kuvvetleri komutanı çıktı. Bakanlar çıktı. Mustafa’da ileri de Ödemişten yetişmiş bir kişi olarak bizleri iyi şekilde temsil edecek. Başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.