BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  SAĞLIK

Bilim Kurulu üyesi İstanbul için kötü haberi verdi: Sadece benim duyduğum...

Maske kullanımının azalmasıyla birlikte Türkiye'de yeniden grip yaygınlaşmaya başladı. Bunun yanında koronavirüs vakaları da artış gösterdi. Bilim Kurulu üyesi Serap Şimşek Yavuz sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Abone ol

İstanbul Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek sosyal medya hesabından artan vakalara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Şimşek, "İstanbul'da son haftalarda sadece benim duyduğum çok sayıda grip olgusu var, ayrıca COVID-19 sayıları da artıyor.Hem grip,hem de COVID-19'u önleyebilmek için iyi surveyans çalışmasıyla ne durumda olduğumuzu bilmemiz lazım. Surveyans sistemlerimize ACİL rehabilitasyon gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya'da günlük vaka sayısının geçen hafta 140-150 binleri, İspanya, İtalya ve İngiltere'de 60-70 binleri gördüğünü belirtmiş ve şöyle devam etmişti:

"Kovid-19 vaka sayıları şu anda 3 binlerde. 3-4 hafta sonra bizde de yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz.Başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yeni indirimler! 12-31 Ekim indirimli ürünler kataloğu
Foto Galeri Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yeni indirimler! 12-31 Ekim indirimli ürünler kataloğu Galeriye Gözat