BIST 10.268
DOLAR 32,28
EURO 34,81
ALTIN 2.411,75
HABER /  DÜNYA

Beyrut havalimanına İsrail izni

İsrail Beyrut Havalimanı'nın insani amaçlı kullanımına izin verdi.

Abone ol

İsrail'in Hizbullah operasyonu 14'üncü gününe girerken, ölen Lübnanlıların sayısı 390'a ulaştı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, insani yardımların sevkedilmesi için Beyrut Havalimanı'na uçakların iniş kalkışına izin vereceklerini açıkladı.

Lübnan'ın güneyinde çıkan şiddetli çatışmaların ardından İsrail, bu sabah 'Hizbullah'ın kalelerinden' olarak bilinen bir bölgeyi daha ele geçirdi.
 
Şiilerin yaşadığı köyler arasında tünel ve siper bağlantıları bulunan Hizbullah, güçlü olduğu Marun El Ras'ı geçtiğimiz hafta kaybetmiş, İsrail ordusu daha sonra Bint Cbeyl'e doğru hareketlenmişti.
 
İsrail uçaklarının Nebatiye köyüne düzenlediği saldırıda ise aynı aileden yedi kişi öldü.
 
Güney Lübnan'daki Kana köyü yakınlarında da bir İsrail helikopteri bir ambulansı hedef aldı. Olayda bir sivil öldü, dört sivil yaralandı.
 
Ambulanstaki kurtarma görevlilerinin, İsrail helikopterinin bombardımanı sonucu tamamıyla yıkılan bir evdeki sekiz kişiyi kurtarmak için Sur kentinin Cabl El Bottom köyüne gittiği belirtildi.

Bu arada İsrail ordusu, güney Lübnan sınırı yakınlarında bir Apaçi helikopterinin düştüğünü ve kazada iki pilotun öldüğünü doğruladı. 
 
"İsrail misket bombası kullanıyor"

Lübnan Devlet Başkanı Emil Lahud, İsrail'in saldırılarda fosfor bombası kullandığını öne sürdü. İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, İsrail'i, Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılarda misket bombası kullanmakla suçladı.
 
Merkezi ABD'de bulunan örgüt, İsrail topçu birliklerinin geçtiğimiz hafta bir Lübnan köyünde Hizbullah gerillalarına yönelik operasyonda misket bombası kullandığını ileri sürdü.

Topçu birliklerinin, Lübnan sınırına misket bombası yerleştirdiğine dair fotoğrafların da bulunduğu belirtilen açıklamada, bu tip mühimmatın sivillerin yakınlarında kullanılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.