BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.402,86
HABER /  POLİTİKA

Aksudan CHPye cevap

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Danıştay saldırı ile ilgili sorulara yanıt verdi

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Danıştaya yönelik saldırıda, güvenlik kuvvetlerinin aldığı emniyet önlemleri ve faillerin yakalanmasında zafiyet olmadığını bildirdi. Aksu, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, saldırı öncesi Danıştaya yönelik tehdit olduğu ve saldırı düzenleneceğine dair Emniyet birimlerine ulaşan herhangi bir bilgi veya belgenin bulunmadığını ifade etti.

Bakan Aksu, Danıştaya yönelik saldırıda, güvenlik kuvvetlerinin aldığı emniyet önlemleri ve faillerin yakalanması çalışmalarında, herhangi bir zafiyet olmadığını kaydetti. Güvenlik kuvvetlerinin, gayretli çalışmaları sonucunda olayın faillerinin en kısa sürede tespit edilerek, yakalandığını vurgulayan Aksu, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirtti.

İçişleri Bakanı Aksu, ''Meydana gelen menfur olaydan sonra, emniyet tedbirleri yeniden gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır'' dedi. CHP'li Kesimoğlu'nun aynı konuyla ilgili ''MİT'in istihbarat değerlendirmelerinde, saldırganlar hakkında önceden izleme bilgilerinin olup olmadığı?'' yönündeki başka bir soru önergesine, MİT Müsteşar Yardımcısı Cemal Uzgören'in bilgi notuyla verilen cevapta ise ''Soru önergesinde yer alan hususlara ilişkin bilgi bulunmamaktadır'' denildi.