BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.410,59
HABER /  GÜNCEL

Dekana İNTERNETTEN TUZAK

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı internette tanıştığı kadın tarafından dolandırıldı

Abone ol

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin, internette tanıştığı ve evlenme teklif ettiği kadın tarafından dolandırıldığını anlayınca, dava açtı. Erdoğan Berçin (53), AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen insani duygularla evlenmeyi düşündüğü ve ölüm döşeğindeki bir insanın hayatını kurtarmak için iyi niyetinin kurbanı olduğunu ifade etti.

Yaklaşık bir yıl önce internette tanıştığı ve kısa sürede yakınlaştığı bir kadının kendisini bir tekstil firmasında yönetici ve ABD'de doktora yapmış biri olarak tanıttığını bildiren Berçin, eşinden 13 yıl önce ayrıldığını ve tanıştığı kadınla evlenmeyi düşündüğünü söyledi. İnternette konuştuğu kadını kültürlü ve iyi yetişmiş bir insan olarak tanıdığını ve bu nedenle evlilik planları yapmaya başladıklarını anlatan Berçin, şunları kaydetti:

''İnternette iyi anlaştığım ve iyi bir insan olarak tanıdığım kadına evlenme teklifi yapmış ve olumlu yanıt almıştım. Kendisi bana fotoğraflarını göndermişti. Ama sonradan anladığım kadarıyla o fotoğraflar kendisinin değil, bir mankeninmiş. Düğün hazırlıklarını konuşurken, kendisinin hastalıklarının başladığını söyledi.

Hipertansiyon, koroner kalp yetmezliği, beyinde tümör ve lenf kanseri hastalıkları olduğunu ve tedavi gördüğünü anlattı. Bu aşamadan sonra evlilik planları ikinci planda kaldı ve ilişkimiz insani amaçla hasta birine yardım amaçlı olarak devam etmeye başladı.''

MANKEN FOTOĞRAFI GÖNDERMİŞ

İnternette tanıştığı ve evlilik teklifi aldığı Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin'i dolandırdığı iddia edilen Zühre Ö'nün, Berçin'den aldığı öne sürülen 135 bin YTL ile evinin eşyalarını yenilediği, bilgisayar aldığı ve Uludağ'da tatile gittiği öğrenildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Prof. Dr. Berçin'in, dolandırıldığını fark etmesinin ardından hakkında şikayetçi olduğu Zühre Ö, Berçin ile geçen yılın kasım ayından itibaren 6 ay süreyle internette chat yapmaya başladı.

Berçin'e, bir mankenin vücuduna kendi başını montajladığı fotoğrafını gönderen zanlının, dekanın, ''Artık buluşalım, seni görmek istiyorum'' yönündeki ısrarı üzerine bu kez, ''Hastayım. Kortizon kullandığım için bu hale geldim. Çok kilo aldım'' diyerek gerçek fotoğrafını yolladığı öğrenildi.
İnternette sohbet ettiği Berçin'den, hastalığının tedavisi için belli aralıklarla 135 bin YTL aldığını öne sürülen zanlının, Berçin'in, durumdan şüphelenerek bilgisayarının IP adresinden Bursa'daoturduğunu belirlemesi ve bu kente gelerek polise başvurmasının ardından gözaltına alındığı belirlendi. İki yıllık muhasebe bölümü mezunu olan, Prof. Dr. Berçin ile chat yaptığı dönemde Murat D. adlı kişiyle imam nikahıyla birlikte yaşayan Zühre Ö'nün, 135 bin YTL'yle evinin eşyalarını yenilediği, 3-4 adet bilgisayar aldığı ve Uludağ'da tatil yaptığı anlaşıldı. Çarşı Polis Merkezine her gün imza vermesi gereken Zühre Ö'nün, hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katılmadığı için, ikinci
duruşmaya polis zoruyla götürüleceği bildirildi.

135 BİN YTL GÖNDERMİŞ

İnternette konuştuğu kadının 700 bin YTL'sinin olduğunu, ancak çalıştığı şirketin hukuki sorunları nedeniyle parasının bankada bloke edildiğini söylediğini bildiren Berçin, bu nedenle Zühre Ö'nün kendisinden belirli aralıklarla tedavi giderleri için para istemeye başladığını vurguladı. Zühre Ö'ye toplam 135 bin YTL civarında para gönderdiğini belirten Berçin, şöyle devam etti: ''Evlenmeyi planladığım kadın, hasta yatağında ölmek üzere olduğunu söylüyordu. İyi yetişmiş bir Türk insanını ölümden kurtarmak amacıyla kendisine para göndermeye başladım. Kimi zamanlar da kendi kaynaklarım yetersiz kaldığı için arkadaşlarımdan borç aldım. Hastalığının gittikçe ağırlaştığını, bu haliyle benim karşıma çıkmak istemediğini söylüyordu. Ben de bir kadının hasta haliyle benimle görüşmek istememesini saygıyla karşıladım. Bu nedenle yüz yüze hiç görüşemediğim bir kadına insani amaçlarla para göndermeyi sürdürdüm.''

''BİR İNSANIN BU KADAR KÖTÜ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEMEDİM''

Kendisini internette Zühre Su Burslan olarak tanıtan Zühre Ö.'nün verdiği çelişkili bilgiler ve yanlış adres bilgilerinden şüphelenmeye başladığını ifade eden Berçin, Zühre Ö'nün bir süre sonra işyerindeki hukuki sorunların ortadan kalktığını ve kendisinden aldığı paraları geri göndereceğini söylediğini, ancak daha sonra ortadan kaybolduğunu ve bir daha kendisine ulaşamadığını dile getirdi.

Dolandırıldığını anlayınca Zühre Ö'nün Bursa'da oturduğunu tespit ettiğini ve Bursa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildiren Berçin, sözlerini şöyle tamamladı: ''İnsanlar kötü olabiliyor, ama bir insanın bu kadar kötü olabileceğini düşünemedim. Kendi hatamın cezasını çekiyorum, başka kimseye bir zararım dokunmadı.

Bir bilim adamı olarak bu tür bir olayla değil, yaptığım bilimsel çalışmalarla anılmak isterim. Kayseri'ye yeni kurulan bir fakülteye büyük ideallerle geldim. Vatanıma en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyorum, ama iyi niyetim nedeniyle başıma böyle talihsizlik geldi. O bayan çok iyi rol yapıyordu. Ben hala hastalıklarının yalan olduğuna inanmak istemiyorum. Ama amacı tamamen para sızdırmakmış. Bundan sonra hukuki yollarla hakkımı arayacağım.'' Berçin'in açtığı davanın ilk duruşmasının Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldığı ve tutuksuz sanık Zühre Ö'nün mahkemeye gelmediği öğrenildi.