BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,86
HABER /  DÜNYA

Deniz Feneri Lübnanda

Deniz Feneri'nden Lübnan'a gönderilmek üzere 60 yardım malzemesi çıkış yaptı.

Abone ol

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Lübnan'a gönderilmek üzer yola çıkan 60 ton gıda ve insani yardım malzemesi taşıyan 3 TIR, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen 3 TIR ile Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticisi ve ekip başkanı Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle gıda yardımı konusunda tüm ülkelerin duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

Lübnan'a gıda, sağlık malzemesi ve ilaç gönderdiklerini ifade eden Tutkun, şunları kaydetti: ''Deniz Feneri Derneği olarak İsrail'in saldırısı sonucunda ölen, yaralanan ve mağdur olan Lübnan halkına ilgisiz kalamazdık. 3 TIR dolusu ilaç, sağlık malzemeleri, süt, çocuk bezi ve maması ile gıda malzemeleri olmak üzere toplam 60 ton yardım gönderiyoruz. Tüm kurum ve kuruluşların da aynı duyarlılıkta olmasını bekliyoruz.'' Bu arada, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Şanverdi de Deniz Feneri Derneği ekibini yolcu ederken, diğer sivil toplum kuruluşlarından da aynı hassasiyeti göstermelerini istedi.