BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  POLİTİKA

Vekil cami sayısını sordu

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Türkiye'deki cami sayısını sordu.

Abone ol

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Türkiye'deki cami sayısını ve bu camilerdeki imam ve müezzin kadrolarını sordu. Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Özdoğan, imam ve müezzin kadrolarının ne kadarının dolu olduğu, ne kadar imam ve müezzin kadrosuna ihtiyaç bulunduğunu öğrenmek istedi.

''Diyanet İşleri Başkanlığının, camilerin imam ihtiyacını karşılamak üzere yaptığı sınavda, öncelik Kuran-ı Kerim'in bir bölümünü ezberden ve güzel sesle okuyabilenlere mi yoksa İslami bilgilere vakıf olanlara mı verilmektedir?'' sorusunu yönelten ANAVATAN'lı Özdoğan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''İslam'ın aydınlık yüzünün insanlarımıza daha ehil uzmanlar tarafından temsil edilebilmesi için bundan sonra, köyler dahil tüm cami imamlarının ilahiyat fakültesi mezunları arasından atanmasını düşünür müsünüz? Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının dinsel ihtiyaçlarını yeterince karşılayabiliyor musunuz? Bu kurslarda öğretmen ihtiyacı ne kadardır?''