BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,36
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'lı Bebe'nin hayatı film gibi

Yabancı transferi için tam gün mesai yapan Kartal'ın kurmayları sonunda bombayı patlattı!

Abone ol

Siyah-beyazlı ekibin, Manchester United'dan 1 yıllığına kiraladığı Portekizli futbolcu, 10 yaşından beri yaşadığı kimsesiz çocuklar barınağından futbol dünyasına inanılmaz bir sıçrama yapan yetenek olarak biliniyor

Beşiktaş, Forlan ve Costa defterini kapadıktan sonra Manchester United'ın 21 yaşındaki Portekizli oyuncusu Bebe'nin işini bitirdi. Bebe’yi satış opsiyonlu 1 yıllığına kiralayan siyah-beyazlıların Ada ekibine 1 milyon euro, genç futbolcuya ise yıllık 750 bin euro vereceği öğrenildi. İngiliz ekibine 2010 yazında Portekiz'in Guimares ekibinden gelen Bebe ‘nin yaşam öyküsü ise film senaryolarını aratmıyor.

10 YAŞINDAYKEN AİLESİ TERKETTİ
Siyah-beyazlı ekibin gençlere yönelmesi yüzünden kadroya dahil edilen  Tiago Manuel Dias Correia ülkesinde Bebe (Bebek) lakabıyla tanınıyor.  Cape Verde Adaları’ndan göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Bebe, 10 yaşındayken ailesi tarafından terk edildi. Casa do Gaiato adlı barınakta yaşayan Portekizli yıldızın,  2009 Avrupa Sokak Futbolu Festivali’yle kaderi değişti. Barınaktaki arkadaşlarıyla takım kuran Bebe, Bosna-Hersek’teki turnuvada forma giydi. 6 maçta 40 gol kaydeden genç futbolcu müthiş performansıyla dikkatleri çekti.

Bu turnuvanın ardından Portekiz 3. Lig ekiplerinden Estrela de Amadora’ya transfer olup, 19 yaşında profesyonellikle tanışan Bebe 26 maçta 4 gol attı. Ancak genç yıldız, maaşının ödenmemesi üzerine Vitoria Guimares’e transfer oldu. 50 bin euroya siyah-beyazlı kulübe imza atan Bebe, Guimares’in yaptığı hazırlık maçlarındaki futboluyla beğeni topladı ve Avrupa’nın dev kulüplerinin listesine girdi.
Guimares ile 5 yıllık sözleşme yapan ve bonservisi 9 milyon euro olarak belirlenen Portekizli futbolcu, 5 hafta sonra 11 Ağustos 2010'da Manchester United ile 5 yıllık anlaşmaya vardı. Böylece Guimares 50 bin euroya aldığı Bebe'yi tam 180 misline 9 milyon euroya satmış oldu.

PARASINI PAYLAŞIYOR
Amadora'da forma giydiği zaman kendisine ödenen 1300 euroyu barınaktaki arkadaşlarıyla paylaşan Bebe, Manchester United'dan aldığı 65 bin euro aylığı da ülkesindeki fakirlerle paylaşmaya devam ediyor. Kaldığı barınakta görevli rahip Arsenio, “Manchester United’a transferi onu şoke etti. İki gün ağladı ve burayı terk etmek istemedi. Şöhret ve servet ile yaşamayı da kolay olmasa bile öğrenecek” diye Bebe’yi tarif etti.
Gullit-Cristiano Ronaldo karışımı oyuncu olarak yorumlanan Bebe'nin sokakta öğrendiği futbolu geliştirmeye başladığı bildiriliyor.

BURSASPOR'A GOL ATMIŞTI
21 yaşındaki futbolcu Manchester United'a 2010 yazında transfer oldu. İngiliz ekibine, Portekiz'in Vitoria Guimaraes'ten gelen 1.90'lık oyuncu hem kanatlarda hem de forvet bölgesinde oynayabiliyor. Bebe geçtiğimiz sezon Manchester United'da fazla forma şansı bulamadı.

7 MAÇTA FORMA ŞANSI BULABİLDİ
İngiliz ekibiyle toplam 7 maça çıkan Portekizli futbolcu 2 kez ağları havalandırdı.  Premier Lig'de 2, Şampiyonlar Ligi'nde 1, FA Cup'ta 1 ve lig kupasında 3 olmak üzere toplam 7 maçta forma giydi. Lig kupasında 1 golü bulunan oyuncu, Şampiyonlar Ligi maçında Bursaspor'a karşı Bursa'daki karşılaşmada (3-0) 77. dakikada takımının 3. golünü kaydetmişti.