BIST 10.521
DOLAR 32,24
EURO 34,90
ALTIN 2.428,68
HABER /  SPOR

Beşiktaşın yeni 10 numarası

Beşiktaş Arjantinli yıldızı Delgado'yu renklerine kattı. Tranfserin perde arkasında Tigana'nın ısrarı yattı.

Abone ol

Kartal Delgado'yu renklerine katarken, SABAH bu transferin perde arkasını araladı: Ülker, Ze Roberto'yu alacaktı ama Tigana "İstemem" deyince Arjantinli yeni "10 numara" oldu.

Beşiktaş aylar süren pazarlıklar sonrası Arjantinli yıldız Delgado'nun işini bitirirken, SABAH bu transferin perde arkasını araladı. Siyah-beyazlı kulüp, 5 kuruş harcamadan Basel'li futbolcuyu sponsoru Ülker sayesinde kadrosuna kattı. Delgado'nun transfer protokolü de dün Beşiktaş ve Basel arasında yapıldı. Yıldız oyuncunun iki gün içinde İstanbul'a geleceği ve imza atacağı bildirildi. Delgado'nun transferinin bitmesinde Ülker Grubu Genel Koordinatörü Ali Doğan ile Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu başrolü oynayan isimler oldular. Beşiktaş Genel Kurul Üyesi olan ve başkanlık için her zaman adı geçen Ali Doğan, "Bu transfer Beşiktaş'a bir jesttir" derken siyah-beyazlı yönetim de Ülker'in bu büyük jestine karşılık reklam için kapılarını sonuna kadar açtı.

TİGANA VE BAŞKAN ANLAŞAMADI
Kartal'ın bu önemli transferinde ismi ön plana çıkan bir isim daha vardı: Ze Roberto... Brezilyalı futbolcu içinbaşkan Yıldırım Demirören ile teknik direktör Tigana karşı karşıya geldi. Başkan Demirören, Fransız teknik adama "Büyük bir oyuncu almak istiyoruz. Hatta şu an Dünya Kupası'nda oynayan Ze Roberto da Beşiktaş'a gelmek istiyor. Amacımız İnönü'yü doldurmak ve forma satışını artırmaktır" dedi. Buna karşılık Tigana ise genç takım kurdugunu söyleyip, ısrarla Arjantinli Delgado'yu istedi.

DELGADO GENÇ VE YETENEKLİ
Bu görüşünde ısrar eden Tigana; "Delgado 24 yaşında ve çok yetenekli... Üstelik hücuma dönük oyuncu... Ze Roberto ise 32 yaşında... Gençleşen Beşiktaş'ta yaşlı oyuncu istemem. Eğer yaşlı oyuncu isteseydim Sergen Yalçın'ı göndermezdim" diyerek net tavrını ortaya koydu. Fransız hocanın ısrarı ve "Tüm sorumluluğu alıyorum" demesi üzerine Delgado ile tüm konularda anlaşma yapıldı ve iki yıllık ön protokol imzalandı. Ze Roberto dosyası da şimdilik rafa kalktı...