BIST 10.616
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.431,94
HABER /  DÜNYA

İsrail sınıra asker yağdı

İsrail kaçırılan askeri için alarma geçti. Ordu Gazze sınırına asker yığdı ve Filistin'e süre verdi

Abone ol

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrailli askerin kaçırılmasıyla ilgili olarak itidal çağrısında bulunurken, Irak'ta kaçırılan Rus Rus diplomatların öldürülmesini de kınadı. Annan, İsrail ordusunun, askerin pazar günü kaçırılmasından sonra Gazze ile sınır yakınlarına asker konuşlandırmaya başladığı bir dönemde, ilgili taraflara itidal çağrısında bulundu ve ''bu zor zamanda taraflara gerginliğin tırmanması ve ortalığın kan gölüne dönmesinin engellenmesi için gereken önlemlerin alınması çağrısında bulunuyorum'' ifadesini kullandı.

Annan, İsrailli askerin en kısa sürede serbest bırakılmasını da istedi. İsrailli askeri kaçıranlar, İsrail hapishanelerindeki kadın ve çocuk tutukluların serbest bırakılmasını istiyor. Pazarlık yapmayacaklarını söyleyen İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise dün Gazze Şeridi yakınlarına askeri yığınak yapmaya başladı.

RUS DİPLOMATLAR

Annan, Irak'ta kaçırılan Rus diplomatların öldürülmesini de şiddetle kınadı. Rus diplomatların öldürülmesi haberiyle şoke olduğunu ve çok üzüldüğünü belirten Annan, hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu olayı kınadı ve Irak hükümetinden sorumluların yakalanıp adalete teslim edilmesi için gerekenlerin yapılmasını istedi. Annan, ayrıca Irak'ta kaçırılan bütün rehinelerin serbest bırakılması çağrısında da bulundu. Irak'taki El Kaide'nin liderliğinde oluşturulan ve militan örgütleri de bünyesinde toplayan Mücahitler Şurası, Irak'ta kaçırılan Rusları öldürmeye karar verdiğini bildirmiş, Rusların öldürüldüğü dün akşam kesinlik kazanmıştı. Rus Büyükelçiliğinin 4 çalışanı, Bağdat'ta 3 Haziranda kaçırılmıştı.