BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

TAYADlılara vali nasihatı

Linç girişimini değerlendiren Trabzon Valisi Yavuzdemir, TAYAD üyesi gençlere seslendi:

Abone ol

Yaşam her şeye değer, tavsiyem bu hayattan zevk alın. Tahriklerden kaçınalım. Yoksa devlet üzerine düşeni yapar.

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, TAYAD üyelerine önceki gün yapılan linç girişimini değerlendirdi. Yavuzdemir, TAYAD"lı (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği) gençlere seslenerek, "Halkımızın huzurunu bozan cezasını çeker. Onlar da genç çocuklar. Tavsiyem, bu yaşamdan zevk almaya baksınlar. Yoksa devlet üzerine düşeni yapar" dedi.

Kızılay çadırında kan verdikten sonra, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavuzdemir, Trabzon"un düzenini bozdurtmayacaklarını belirtti ve şunları söyledi:

BURANIN İNSANLARI

"Halkımız, milletimiz huzur istiyor. İnsanları birbirine düşürecek davranışlardan kaçınmak lazım. Burada yaşayan insanlar birbirini tahrik etmemeli. Bunlar dışarıdan ithal edilmiş insanlar değil. Bunlar da burada yaşıyor ve bu memleketin vatandaşıysa en az bizim kadar Trabzon"un huzurunu düşünmelidirler. Tahriklerden kaçınalım. Halkımızı birbirine düşman olacak hale getirmeyelim. Yaşam herşeye değer. Bu dünyadan zevk ve tad almaya bakalım."

ADALETE TESLİM EDERİZ

Yavuzdemir, birkaç kişiye pabuç bırakmayacaklarını da vurgulayarak, "Gerekeni yapar adalete teslim ederiz. Amaçlarının ne olduğunu, neyi kaşımak istediklerini biliyoruz. Trabzon"un huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Biz yargısıyla, askeriyle, mülki erkanıyla bir devletiz. Halkımızın huzurunu bozanlar bunun cezasını çekerler. Onlar da genç çocuklar, bu yaşamdan zevk almaya baksınlar. Huzur içinde yaşamaya baksınlar. Yoksa devlet üzerine düşeni yapar" diye konuştu.

F Tipi cezaevlerindeki tecriti protesto etmek için pankart açıp basın açıklaması yaparken linç girişimine uğrayan TAYAD üyesi 9 kişi, Emniyet Müdürlüğü"nde Cumhuriyet Savcısı"nın da katıldığı sorgulamanın ardından saat 04.00"te serbest bırakıldı.

Öğüt ve kan verdi

VALİLİK önünde kurulan Kızılay çadırını ziyaret eden ve kan veren Vali Hüseyin Yavuzdemir, "Huzuru bozan kaybeder" dedi.