BIST 10.265
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.413,69
HABER /  GÜNCEL

Bakan oğlunu hırsız sandı!

Atatürk Havalimanı'nda bir polis, Orman Bakanı Pepe'nin küçük oğlunu oto hırsızı sandı ve olanlar oldu

Abone ol

Atatürk Havalimanı'nda bir polis, Orman Bakanı Osman Pepe'nin küçük oğlunu oto hırsızı sandı. Ruhsatı gösteremeyince yere yatırıp kelepçeledi

Orman Bakanı Osman Pepe'nin üç oğlu Mustafa, İsmail ve Mesut, birkaç akrabasıyla birlikte umreden gelecek yakınlarını karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na gitti. Pepeler üç otomobille otoparka girmek yerine, park yasağı olan dışhatlar geliş katı önünde durmayı tercih etti. Mustafa Pepe, araçların yanında kaldı ve beklemeye başladı. Otomobillerin yanında gezinen Pepe, bir süre sonra polisin dikkatini çekti. Polis memurları, araçların ruhsatlarını istedi. Pepe, bakan oğlu olduğunu ilk etapta söylemek istemedi. Ruhsatların içerideki yakınlarında olduğunu anlatmaya çalıştı. Ama polisler inanmadı. Çıkan kısa süreli tartışma sırasında Orman Bakanı Osman Pepe'nin oğlu olduğunu söylemeye çalışması da Mustafa Pepe'yi kurtarmadı.

Polis, itiş kakış sırasında Pepe'yi yere yatırdı ve kelepçeyi taktı. Daha sonra Mustafa Pepe'nin ağabeyi aynı zamanda Enerji Bakanı Hilmi Güler'in de damadı olan İsmail Pepe de olay yerine geldi. Bu sırada kimliğini yere düşüren İsmail Pepe, polis tarafından 'kimliğini yerden al lan' denilerek uyarıldı. İsmail Pepe'nin kimliğine bakan polis memurları, kelepçeledikleri kişinin Osman Pepe'nin oğlu olduğunu o anda anladı. Mustafa Pepe yerden kaldırılarak kelepçesi çıkarılmak istendi. Ancak kelepçeyi takan polis memuru gözaltına aldıkları kişinin bakanın oğlu olduğunu öğrendiği an olay yerini terk etmişti bile. Kelepçe anahtarı bulunamadı ve oğul Pepe, uygun anahtar bulunana kadar kelepçeli halde kaldı. Yaklaşık bir saat sonra, uygun anahtar bulunup kelepçeler çıkarıldı.

Polislerin görev yerleri değiştirildi
Olayın sakinleşmesinin ardından ismail Pepe, babasını arayarak olanları anlattı. Bakan Pepe de derhal İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'yu, o da İstanbul Emniyet Müdürü Celalattin Cerrahı aradı. Cerrah, Atatürk Havalimanı Şube Müdürü Ercan Çakmak'a talimat vererek olaya karışan iki polis memuru için gerekenin yapılmasını istedi. Bunun üzerine polislerden biri görevli olduğu birimden alınarak başka bölüme gönderildi. Şark hizmeti için 15 gün sonra İstanbul'dan ayrılacak olan diğer polisin ise birimiyle ilişiği hemen kesildi.

Kaynak: www.vatanim.com.tr