BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.412,68
HABER /  EKONOMİ

OPETten tarihe saygı

OPET'in Gelibolu Yarımadası'nda yürüttüğü ''Tarihe Saygı Projesi'' ilk meyvelerini verdi!

Abone ol

OPET'in Gelibolu Yarımadası'nda yürüttüğü ''Tarihe Saygı Projesi'' kapsamında, Kilitbahir Köyü'nde kültür ve sanat merkezine dönüştürülen eski karakol binası ile meydan düzenlemesi törenle tanıtıldı.

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, törende yaptığı konuşmada, bir çağrıyla koştukları Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirdikleri ''Tarihe Saygı Projesi'' ile bir silkinişin ve dirilişin nasıl olabileceğini gösterdiklerini söyledi.

Proje kapsamında yaptıkları işlerin bir temel atma töreni ya da restorasyon değil, kalkınma hamlesinin başlangıcı olduğunu belirten Öztürk, ''Köylerimizin, ülkemizin kalkınması için hep birlikte elele verdik. Projelerimizin uygulandığı Alçıtepe, Seddülbahir, Bigalı ve Kilitbahir köyleri değişim içine girdi, kendilerini yeniledi'' dedi. Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ise, Kilitbahir Köyü'nün Gelibolu Yarımadası'nın en kritik noktalarından birisi olduğunu, boğazdan geçiş yapan her geminin bu köyü rahatlıkla gördüğünü bildirdi. Köy için devlet olarak pek çok şey yapılması gerektiğini belirten Kırlı, şunları söyledi: ''Ancak devlet biraz ağır çarklarla çalışır. Herşeyi devletten beklemek doğru değildir. Ama modern dünyadaki eğilime uygun olarak, Türkiye'de de artık sivil girişim ve desteklerle çok güzel işler başarılıyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla Kilitbahir Köyü beyaz bir gelinlik giymiş gibi aslına uygun bir hüviyete kavuşmuştur.''

Konuşmaların ardından, restore edilerek kültür ve sanat merkezine dönüştürülen eski karakol binasının açılışı yapıldı ve yeniden düzenlenen köy meydanı gezildi. Çeşitli ışık ve havai fişek gösterisiyle sona eren törene, Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile daire amirleri ve köy halkı katıldı.