BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Ukrayna çeyrek finalde

Ukrayna, İsviçre'yi penaltı atışları sonucunda 3-0 yenerek çeyrek finalde İtalya'nın rakibi oldu!

Abone ol

İSVİÇRE: Pascal Zuberbuehler , Ludovic Magnin , Johann Djourou, Patrick Mueller, Philipp Degen, Raphael Wicky, Johann Vogel, Ricardo Cabanas, Hakan Yakın, Tranquillo Barnetta, Alex Frei

Teknik direktör: Koebi Kuhn

UKRAYNA: Oleksander Shovkovsky, Volodymir Yezersky, Vladislav Vashchyuk , Andriy Nesmachny, Oleg Gusev, Anatoly Tymoshchyuk, Oleg Shelayev, Maxim Kalinichenko, Serhiy Rebrov, Andriy Shevchenko, Andriy Voronin

Teknik direktör: Oleg Blokhin

Artık karşılaşma başlamak üzere. Her iki takımda sahadaki yerini aldı ve hakemin düdüğünü bekliyor. Gol yemeyen İsviçre, bizim grubumuzdan çıkıp Dünya Kupası'na direk gelen Ukrayna'yla karşılaşıyor.

1. Dakika İlk dakika her iki takımın karşılıklı pas alışverişiyle geçildi.

2. Dakika Boronin'in pasında Alexander Frie topu kontrol etti. Rakibini geçmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

3. Dakika İsviçre tehlikeli geldi. Hakan Yakın önce topla buluştu ve hemen ardından ortasını açtı ancak savunmadan döndü. Tekrar gelişen atakta Hakan havadayken vurdu ve top üstten auta gitti.

5. Dakika Degen sağ kanatta topu kontrol etti. Degen iki rakibini karşısına aldı ve bir bacak hareketi denedi ancak başarılı olamadı.

6. Dakika Hakan Yakın ceza sahası dışından şansını denedi ancak kaleci topu kontrol etti.

9. Dakika Vashchyuk, Shevchenko'ya arapası attı ancak topun hızı biraz fazla olunca kaleci Zuberbuehler çıktı ve topu aldı.

10. Dakika Voronin'in ortasında 23 yaşındaki Philipp Degen müthiş bir müdahaleyle topu kontrole attı. Kullanılan korner Zuberbuehler'de kaldı.



12. Dakika Ukrayna defansının hatasından yararlanan Wicky topu kontrol etti ve kaleciyi uzaktan avlamayı denedi ama kaleci kalenin sağ köşesine giden havadan topu kurtarmayı başardı.

15. Dakika Barnetta kale vuruşu sonrası topu almayı başardı. Barnetta'nın pası Frie'nin arkasında kaldı.

18. Dakika Magnin uzun bir taç atışı kulllandı. Topa yükselen Hakan Yakın kafayı vurdu ve top doğrudan kaleciye gitti.

19. Dakika Voronin rakibinden topu kurtardı ancak kendini kurtaramadı ve hakem faulü verdi. Kullanılan serbest vuruşta Shevchenko kafayı vurdu, seken top üst direkte patladı ve tekrar oyun alanına döndü. Dönen topta hakem faul verdi.

22. Dakika Barnetta rakibini geçti ancak kendisini kurtaramadı, faul. Topun gerisindeki isim Frie müthiş vurdu ama çok şansız. Köşeye giden top direkten döndü ve oyun alanına geri geldi.

25. Dakika Shelayev'in harika pasında Gusev ortasını yaptı Voronin'in önünden geçen topu kaleci Zuberbuehler kaptı.

26. Dakika Shevchenko'nun pasında Kalinichenko kalecinin üstünden topu aşırtmak istedi ancak istediğini yapamadı, aut.

28. Dakika Shevchenko'nun yerden pasında Shelayev şut attı ancak savunmadan döndü. Top tekrar önüne düştü Shelayev'in ancak bu oyuncu yine kötü vurdu ve auta attı.

30. Dakika Hakan Yakın ceza sahası dışından şut çekti ve kaleci iyi yer tuttuğu için topu kontrol etmekte zorlanmadı.

33. Dakika İsviçre'de erken bir oyuncu değişikliği oyundan çıkan isim Djourou giren isim Gricthing.

37. Dakika Magnin'in ortasında top Frie'nin üstünden geçti ve auta çıktı. Frie topa dokubilse gol olabilme şansı gayet yüksekti.

42. Dakika Barnetta sağ kanattan topu korumaya çalışırken yerde kaldı ve hakame faul verdi. Hakan Yakın'ın içeriye kestiği top direk kaleye gitti ve kaleci Shovkovsky yumrukladı.

44. Dakika Voronin'e gelen topta savunma müdahale etti ve kornere attı. Voronin'in kullandığı korner son derece kötü gitti ve auta çıktı.

46. Dakika Shevchenko'ya yapılan hareket sonrası Ukrayna serbest vuruş kazandı. Kalinichenko'nun kullandığı serbest vuruşu savunma kesti ve bu pozisyon böylece erimiş oldu.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI

46. Dakika İkinci yarının ilk tehlikeli atağını Ukrayna geliştirdi. Shelayev'in ortasında Voronin kafayı vurdu ancak top az farkla auta çıktı.

48. Dakika Kalinichenko, Hakan Yakın'ı geçmek istedi ancak yerde kaldı. Hakem bu futbolcuyu uyarmakla yetindi.

50. Dakika Hakan Yakın ceza sahası dışından topla buluştu ve şutunu çekti ancak köşeye giden topu kaleci son anda çıkarmayı başardı.

52. Dakika Shelayev'in pasında Voronin döndü vurdu ve kaleci topu tuttu.

54. Dakika İsviçre serbest vuruş kullandı. Hakan Yakın'ın ortasında Shovkovsky topu yumrukladı ve kornere gönderdi. Kullanılan kornerde Barnetta ortaladı ancak karşılık veren olmadı.


58. Dakika Shevchenko rakibini geçti ve ilerledi ancak rakibi Barnetta arkadan müdahale etti. Hakem sarı kart gösterdi Barnetta'ya.

59. Dakika Shevchenko'nun kullandığı frikikte top baraja çarptı ve kornere gitti. Kullanılan kornerden de sonuç çıkmadı.

64. Dakika İsviçre'de oyuncu değişikliği var. Giren oyuncu Streller çıkan oyuncu Hakan Yakın.

65. Dakika Gusev'in ortasında Voronin kafayı vurdu ancak top üstten auta çıktı.

67. Dakika Shevchenko rakibini güzel iki bacak hareketiyle geçti ve bekletmeden şutunu çekti. Zuberbuehler'in bile donup kaldığı bu top yandan auta çıktı.

70. Dakika Degen'in orta şut karışımı vuruşu kaleciyi geçti ve kaleye doğru yöneldi. Ancak top üst ağlara takıldı.

73. Dakika Magnin serbest vuruş kullandı. Magnin'in vuruşu kaleye doğru yöneldi ve üst ağlara gitti.

74. Dakika Shalayev korner kullandı. İçeri kesilen ortada Gusin kafayı vurdu ve top direği yaladı auta çıktı.

75. Dakika Ukrayna'da oyuncu değişikliği var. Oyuna giren Rotan çıkan isim Kalinichenko oldu.

78. Dakika Bu dakikaya kadar takımlar yapmadıklarını bırakmadı. Müthiş bir performans sergileyen her iki takımda favorilere taş çıkartıcak disiplinde bir futbol oyunuyor.

81. Dakika Shelayev orta sahada rakibini geçmek isterken yerde kaldı. Kullanılan serbest vuruşta Shevchenko'ya arapası atıldı ancak daha önce kaleci topu kontrol etti.

82. Dakika Magnin'in ortası savunmaya çarptı ve kornere çıktı. Barnetta'nın kullandığı köşe vuruşunda kaleci topu yumrukladı ve uzaklaştırdı.

84. Dakika Atılan uzun pasta Voronin göğsüne aldı ve iki rakibini oyundan düşürdü. Voronin ceza sahası içinde çekildiği için yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi.

88. Dakika Streller rakibini geçmek isterken seken top yanlışlıkla eline çarptı ve hakem endirek serbest vuruş verdi.

89. Dakika Shalayev'in ortasında top savunmaya çarptı ve kornere çıktı. Rotan'ın kullandığı korneri kaleciden önce savunma önledi.

Yardımcı hakem karşılaşmanın sonuna 3 dakika ekledi. Eğer bu dakikalarda da gol olmazsa takımlar 15'er dakikadan iki uzatma devresi oynayacak, o da olmazsa penaltılar...

90 dakika bu skorla sona erdi. İki takım maç boyunca birbiriyle yenişemedi, kazananı uzatma dakikalar olmazsa penaltılar belirleyecek.

UZATMALARDA İLK YARI

Uzatmalarda ilk yarı başlamak üzere. Oyuncular dinlendi ve sahadaki yerlerini tekrar aldı.

91. Dakika Degen sağ kanatta rakibini geçti ve arkadaşına arapası atmayı denedi. Ancak bu oyuncunun pası çok kötü.

92. Dakika Ukrayna'da girdi Vorobey çıktı.

95. Dakika Ukrayna'da Voronin iki rakibini geçti ve avantajlı bir duruma geldi. Ancak son rakibine takılınca mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

97. Dakika İsviçre serbest vuruş kullandı. Frie vurdu barajdan döndü. Dönen topta Barnetta ortaladı ve Frie kafayı vurdu ama kaleci Shovkosky kurtardı.

99. Dakika Shevchenko topu aldı. Karşısında bir Magnin vardı. Ancak Chelseali yeni yıldız bu futbolcuyu geçemedi.

100. Dakika Frie'den seken topta Barnetta topa gelişine vurdu ancak kaleci Shovkovsky iyi yer tuttu.

101. Dakika Tymoschuk ceza sahası dışından şansını denedi ancak başarısız oldu.

102. Dakika Voronin'in pasında Shevchenko topu aldı ancak ofsayta yakalandı.

105. Dakika Shevchenko'nun sağ kanattan kestiği ortayı savunma son anda bir müdahaleyle çelmeyi başardı.

İlk uzatma devresi bu skorla sona erdi.

UZATMALARDA İKİNCİ YARI

106. Dakika Ukrayna serbest vuruş kazandı. Rotan'ın ortasında Zuberbuehler topu yumrukladı. Dönen topta yine orta yapıldı ama yine kaleci Zuberbuehler toup aldı.

107. Dakika Topu köşe gönderinde tutan Frei takımına köşe vuruşu kazandırdı. Kullanılan kornerde arka direkte topa Magnin vurdu ancak top üst ağlara takıldı.

110. Dakika Ukrayna'da oyuncu değişikliği Milevsky oyuna girerken çıkan isim Voronin.

111. Dakika Milevsky rakibini geçti ve ortasını yaptı ancak savunma kornere çeldi. Yine bu oyuncunun kullandığı korner tehlikeli olmadı.

113. Dakika Shevchenko'nun pasında Rebrov şansını denedi ancak günün en başarılı isimlerinden biri Magnin'den bu vuruşa izin çıkmadı.

114. Dakika Steller gole gitti. Steller'in vuruşunu günü en başarılı isimlerinden Gusev müthiş bir müdahaleyle uzaklaştırdı.

116. Dakika Oyundan çıkan isim Frie giren isim Lustrinelli oldu.

117. Dakika Streller ceza alanına atılan pasta topu önüne çekti ancak daha önce rakibine faul yaptı.

119. Dakika Barnetta ceza sahası kadar indi. Bu oyuncunun pasında top Streller'e gelicekti ancak daha önce savunma topu uzaklaştırdı.

İkinci uzatma devreside bu skorla bitti ve 2006 Dünya Kupası'nda çeyrek finalist olan takımı penaltılar belirleyecek.

Ukrayna, penaltılarda rakibine 3-0 üstünlük sağladı. Bu sonuçla Ukrayna İtalya'nın rakibi oldu.