BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Filistinden roketli saldırı

Filistinli militanlar, İsrail sınırına yönelik roket saldırısı düzenledi.

Abone ol

Ordu kaynakları tarafından yapılan açıklamada, 3 roketin fırlatıldığı belirtildi. Saldırıda 1 kişi hafif şekilde yaralandı.

Filistinli militanlar, İsrail sınırındaki Sderot Kasabası'na roket saldırısı düzenledi. Ordu kaynakları akşam saatlerinde 3 roketin fırlatıldığını ve saldırı sonucu 1 kişinin hafif bir şekilde yaralandığını duyurdu. Roketlerin Gazze Şeridi'nden atıldığı belirtilirken, ilk roketin bir eve isabet ettiği, diğerinin kasabanın dışına düştüğü, 3. roketin ise güvenlik duvarı yakınlarına düştüğü ifade edildi.

İsrail ordusu, Haziran ayı başından itibaren Gazze Şeridi'nden gerçekleştirilen militan saldırılarında 140'tan fazla roket ateşlendiğini öne sürdü. Saldırı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi dolaylarında konuşlanmaya başlamasının ardından geldi. Öte yandan, Gazze Şeridi yakınlarında düzinelerce tank ve piyade konuşlandırılmaya başlandığı kaydediliyor. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistinli silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı belirtilen İsrail askerinin kurtarılması için geniş kapsamlı bir askeri operasyon başlatılacağını duyurmuştu.