BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kredi alanlar takside dikkat!

Kredilerin taksitlerindeki aksama, sonraki ödemelerde faizin yükselmesine neden olabiliyor.İşte detaylar;

Abone ol

Yükselen faiz ortamında düşük faizli kredi alanların avantajlarını korumak için taksitlerini aksatmamaları gerekiyor. Finansbank Murahhas Azası Ömer Aras, bankaların bu dönemde sorunlu kredisinin azalacağını söyledi

MAYISTAN itibaren piyasalardaki dalgalanmayla birlikte dolar ve bono faizlerindeki yükseliş, bankaların bireysel kredilerine de hızla yansıdı. Örneğin nisanda 1.05 olan konut kredileri hızla 1.6"ya yükseldi. Mayıstan önce kredi alanların şimdi bu avantajlarını koruması gerekiyor. Çünkü kredilerin taksitlerindeki aksama, sonraki ödemelerde faizin yükselmesine neden olabiliyor. Bankadan bankaya farklılık gösterse de yapılan kredi sözleşmesine göre bir veya üst üste iki taksit gecikmeli ödenirse bankalar sözleşmeleri fesh edebiliyorlar.

BANKALAR AÇISINDAN
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Finansbank Murahhas Azası Ömer Aras, bireysel kredilerde, bu dönemde bankaların sorunlu kredi oranının çok aza ineceğini söyledi. Aras, "Krediyi kullananlar, düşük faizli kredinin avantajını sürdürebilmek için taksitlerini aksatmayacaklardır, bu da bankaların sorunlu kredilerini çok aza indirecek bir durum doğuruyor" dedi. Aras, bankalar açısından yaptığı değerlendirmede de kredileri mevduatla fonlayan bankaların zarar yazacağına dikkat çekti.

FTSE"DEN HAZiNE BONOSU ENDEKSi
DÜNYANIN önde gelen endeks yapıcılarından FTSE, endeks serisine Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksi"ni ekledi. Endeks, borsa yatırım fonu kurmak amacıyla Finans Portföy tarafından lisanslandı. Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksi"ni de global endeksleri arasına katmayı istediklerini belirten FTSE Bölge Başkanı Imogen Dillon Hatcher, "Yeni endeks, yatırımcıların Türkiye"deki fırsatları daha iyi kavramalarında önemli rol oynayacaktır" dedi. Finansbank Murahhas Azası Ömer Aras da, söz konusu endeksi yıl sonuna doğru yatırımcılara sunacaklarını kaydetti.