BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYMye şarkılı protesto

İnternette e-postalarda bir şarkı dolaşıyor. ÖSS'ye duyduğu isyanı dile getiren gencin bir endişesi var.

Abone ol

Birkaç gündür salgın gibi dolaşan bir e-postada "Hako23" lakaplı bir gencin ÖSYM sınavıyla ilgili isyanı herkesi gülümsetiyor.

"Deli" adlı Bursalı underground punk grubunun "ÖSYM G..ümü Ye" adlı şarkısına playback yapan H.Ö. videosunu bir hafta önce hazırladı ve tüm dünyadan isteyen herkesin kendi videosunu yayımlayabildiği "UTube" adlı internet sitesine koydu.

İstanbul"da bir kolejde okuyan 18 yaşındaki H.Ö. videonun kısa sürede 112 bin kişi tarafından izlenmesi üzerine korkuya kapıldı. İki senedir kursa da devam eden H.Ö. video salgını nedeniyle seneye ÖSS"ye girememekten endişe ettiğini söylüyor. İsyan şarkısının sözleri şöyle:

"3 sene uğraştım, kurtarmak için hayatımı/ Gece gündüz çalıştım, kazanabilmek için sınavı/ Peki şimdi ne değişti? Geleceğim belirsizleşti/ Bir şey söyleyeceğim size. S.....m sınav sisteminize/ Ö-SE-YE-ME g..mü ye, Ö-SE-YE-ME g..mü ye/ Böyle gelmiş böyle gitmez. Sınav için hayat zindan edilmez/ 3 saat 180 soru. Allah"ım sen aklımı koru/ Kaybettim ben kendimi. Yok ettiniz geleceğimi/ Bir şey söyleyeyim size. O sınav girsin g...nüze."