BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğana babalık yapmıştı

Başbakan Erdoğan'ın babası gibiydi. İlk patorunu da oydu. Erdoğan'ın gözünde onun ayrı bir yeri vardı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 77 yaşındaki ağabeyi Hasan Erdoğan vefat etti. 80 yaşındaki Hasan Erdoğan, İzmit'in Yuvacık Beldesi'nde oturuyordu. Akciğer kanseri nedeniyle İstanbul Süreyyapaşa Göğüs ve Damar Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece ağabeyini ziyaret etti ve 1 saat 15 dakika yanında kaldı. Doktorlardan aldığı bilgi üzerine morali bozuk bir şekilde de hastaneden ayrıldı, saat 24.00'tü. Erdoğan 2 saat sonra da ağabeyinin vefat haberini aldı.

Lokantasında garsondu
Akciğer kanserine yenik düşen Hasan Erdoğan, Başbakan'ın babasının ilk eşinden doğan kardeşi. Hasan Erdoğan'ın, Başbakan Erdoğan'ın hayatında ayrı bir yeri oldu. Hasan Erdoğan, Tayyip Erdoğan'ın hem ilk patronu hem de öğrenim hayatı boyunca tüm masraflarını üstlenen kişi olarak tanınıyor.

Hasan Erdoğan yıllarca Yuvacık'ta lokantacılık yaptı. Gençlik yıllarında Tayyip Erdoğan da lokantada garsonluk yaparak ve kasada durarak ağabeyine yardım etti. Hasan Erdoğan, Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı da çok severdi; Baba Ahmet Erdoğan'a bakıp, hizmet etmesini minnetle anlatırdı.

Hasan Erdoğan, kardeşinin Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşıydı. "Bir dönem daha başbakan kalsın, memlekete hayırlı olur" diyordu. "Tayyip Bey Cumhurbaşkanlığı ile başörtüsü arasında kalırsa sizce ne yapar?" sorusu üzerine "İnancı çok sağlamdır. Eşinin başörtüsünü değil Cumhurbaşkanlığına hiçbir şeye değişmez" yanıtını veriyordu.

Erdoğan'ı ilk o uyardı
Hasan Erdoğan, Başbakan olmasının ardından kardeşine "Bu memleketi çok kötü bir dönemde teslim aldın. Bu işin altından çıkamazsın?" uyarısında bulunmuştu. Erdoğan da "Durumun 3-5 senede düzeltilecek gibi olmadığını" itiraf etmişti. Hasan Erdoğan, daha sonra "Altından kalkabildi mi?" sorusuna, "Beni yanıltacak gibi" yanıtını vermişti.

Güneysu cenaze için hazır
Hasan Erdoğan'ın cenazesi bugün Rize'nin Güneysu ilçesinde Dumankaya köyünde toprağa verilecek. Hasan Erdoğan'ın cenazesi İstanbul'daki hastaneden karayoluyla Rize'ye gönderilirken izmit Yuvacık'taki kavurmacı dükkanının önünde de bir tören düzenlendi. Tanıyanlar helallik verirken, torunları taziyeleri kabul etti. Eski milletvekillerinden Şevki Yılmaz da burada dua okudu.

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı Güneysu'daki cenaze töreni için hazırlıklar tamamlandı. Köy yolları genişletilirken, cenaze namazının kılınıcağı camide temizlik yapıldı. Hasan Erdoğan'ın cenazesi 20 yıl önce vefat eden eşi Fatma Erdoğan'ın mezarının yanına defnedilecek. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder "Oflu Hasan" lakabıyla anılan Ağabey Erdoğan için "Çok sevilen bir büyüğümüzü kaybettik" derken Köy Muhtarı İsmail Erdoğan ise "Hep fakirin yanında oldu. Bizim babamız sayılırdı" diye konuştu.