BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Braga UEFA Avrupa Ligi maçı golleri ve geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi K Grubu 3’üncü maçında Beşiktaş sahasında Braga’yı konuk etti. Beşiktaş, Adem Ljajic ile bir penaltı atışından faydalanamadığı mücadelede rakibine 2-1 mağlup oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 38’inci dakikada Horto ve 80’inci dakikada Eduardo kaydederken, siyah-beyazlıların mücadeledeki tek golü 67’nci dakikada Umut Nayir’den geldi. Bu sonuçla gruptaki 3. mağlubiyetini alan Beşiktaş 0 puanda kalırken Braga 7 puana yükseldi.

Abone ol

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda üçüncü maçından da yenilgiyle ayrıldı. Siyah-beyazlı takım, Portekiz'in Braga takımına evinde 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla üçüncü maçında üçüncü yenilgisini alan Beşiktaş, sıfır puanla son sırada kaldı.

Galibiyeti unuttu

Beşiktaş, bu sezonki 11. resmi maçında 6. yenilgisini aldı. Sezon başından beri sadece iki kez kazanabilen siyah-beyazlı ekip, 3 maçı ise berabere tamamladı. Süper Lig'deki 8 maçta 2 galibiyet ve üçer beraberlikle yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, Avrupa Ligi'ndeki üç karşılaşmasını ise yitirdi.

Avrupa'da galibiyete hasret kaldı

Siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti ise 4 maça çıktı. Geçen sezonki UEFA Avrupa Ligi'nde Malmö'ye evinde 1-0 mağlup olan Beşiktaş, bu sezon ise İstanbul'daki maçlarda Wolverhampton'a 1-0 ve Braga'ya 2-1 yenildi. Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda ise Slovan Bratislava'ya 4-2 mağlup oldu.

Portekiz takımlarını evinde yenemiyor

Beşiktaş'ın Portekiz takımlarına karşı evindeki şansızlığı sürdü. Bu ülke temsilcilerini 7. kez konuk eden siyah-beyazlı ekip, rakiplerine 4. kez mağlup oldu. Beşiktaş, Portekiz ekipleriyle evinde üç kez de berabere kaldı. Portekiz takımlarını 3 defa yenen Beşiktaş, bu galibiyetleri de deplasmanda elde etti.

Taraftarlar Avcı'yı istifaya davet etti

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının 2-1 geriye düşmesinin ardından teknik direktör Abdullah Avcı'yı istifaya davet etti. Siyah-beyazlılar, "Avcı istifa", "Güle güle Avcı" ve "Başakşehir'e hoca olsana" şeklinde tezahüratta bulundu. Taraftarlar ayrıca Sergen Yalçın lehine tezahürat yaptı. Siyah-beyazlılar, oyunculara da tepkilerini gösterdi.

Değişiklikle gelen gol yetmedi

Maçta 61 ve 67. dakikalarda değişikliğe giden Abdullah Avcı, saha içinde olumlu sonuç aldı. Sağ bek Necip Uysal'ı çıkararak forvete Umut Nayir'i alan Avcı, Güven Yalçın'ı da sol kanada çekti. Maça sol bekte başlayan Pedro Rebocho ise kalan bölümde savunmanın sağında oynadı. Beşiktaş, 71. dakikada Umut'un golüyle 1-1 beraberliği sağlarken, 72. dakikada penaltı kazandı ama bunu gole çeviremedi. Kalesinde bir gol daha gören siyah-beyazlı takım, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Ljajic penaltıyı değerlendiremedi

Beşiktaş, 72. dakikada kazandığı penaltıyı Adem Ljajic ile değerlendiremedi. Ljajic'in kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti. Beşiktaş ilk yarıda da iki pozisyonda direğe takılmıştı.

Maçtan önemli dakikalar

4’üncü dakikada Oğuzhan’ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Caner ortaladı. Braga savunmasının kafa vuruşunda top Boyd’un önünde kaldı. Boyd’un kontrol ettikten sonra yaptığı aşırtma vuruşta top direkten oyun alanına geri döndü.

9’uncu dakikada Ljajic ile yaptığı verkaç sonrasında sağ kanattan ceza sahasına giren Güven’in içeri çevirdiği topla Rebocho arka direkte buluştu. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta Braga savunmasına çarpan top kornere gitti.

22’nci dakikada sol kanattan gelişen Braga atağında Horta ortaladı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Paulinho’nun sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

28’inci dakikada Elneny’in pasıyla sol kanattan savunma arkasına sarkan Rebocho rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla ortaladı. Bragalı savunmacı Santos’un ters kafa vuruşunda kaleci Matheus son anda topu yumrukladı.

38’inci dakikada Braga öne geçti. Oğuzhan’ın hatalı pasında topu kapan Galeno’nun ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta Karius gole izin vermedi. Karius’tan seken topla ceza sahası içinde buluşan Horta penaltı noktasının hemen önünden topu boş kaleye gönderdi: 0-1.

44’üncü dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına Ljajic geçti. Ljajic’in şutunda top direğe çarparak auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Braga’nın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

48’inci dakikada ceza sahası içinde savunmanın uzaklaştıramadığı topla arka direkte buluşan Galeno’nun sert şutunda top yan direkten oyun alanına döndü.

67’nci dakikada skora denge geldi. Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin’in ortasında meşin yuvarlak Braga savunmasının arasından geçti. Arka direkteki Umut Nayir’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.

72’nci dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Caner’in kullandığı taç atışı sonrasında Ljajic, Palhinha’nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

74’üncü dakikada penaltı atışında topun başına geçen Ljajic’in vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü.

77’nci dakikada atılan pasla savunmanın arkasına sarkan Eduardo, Karius’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Karius gole izin vermedi.

80’inci dakikada Braga yeniden öne geçti. Hızlı gelişen Braga atağında Galeno sağ tarafta topla buluştu. Bu oyuncunun yerden içeri çevirdiği topta Eduardo bekletmeden yaptığı bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.

Mücadelede başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Braga'ya 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş: 1 - 2 :Braga

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Alejandro Hernandez, Teodoro Sobrino, Raul Cabanero (İspanya)

Beşiktaş: Karius, Necip (Dk. 67 Umut Nayir), Vida, Roco, Rebocho, Elneny, Oğuzhan (Dk. 61 Kartal), Boyd (Dk. 84 Erdem Seçgin), Ljajic, Caner, Güven

Braga: Matheus, Esgaio, Viana, Santos, Sequeira, Novais (Dk. 75 Eduardo), Horta (Dk. 75 Agbo), Palhinha, Horta, Galeno, Paulinho (Dk. 83 Fonte)

Goller: Dk. 67 Umut Nayir (Beşiktaş) - Dk. 38 Horta, Dk. 80 Eduardo (Braga)

Sarı kartlar: Roco, Boyd (Beşiktaş) - Sequeira, Horta, Palhinha, Esgaio, Matheus, Agbo (Braga)