BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi yeniden aday olacağını doğruladı

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi gelecek yıl yeniden aday olacağını doğruladı.

Abone ol

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi gelecek yıl yeniden aday olacağını doğruladı.

Milano'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Berlusconi, "kazanmak amacıyla aday olacağını" söyledi ve siyasete dönüş kararı almasında, Özgürlükçü Halk Partisi (PDL) içinde kendisi kadar tanınmış bir lider bulunamamasının rol oynadığını belirtti.

Başbakan Mario Monti'nin tasarruf politikalarının İtalya'ya zarar verdiğini söyleyen Berlusconi, kamuoyu yoklamalarında merkez sağdaki PDL'in, İtalyan solunun arkasında yer alması nedeniyle, seçim yarışına katılmaya karar verdiğini anlattı.

"PDL içindeki herkes, 1994'teki Berlusconi gibi bir lidere ihtiyaç olduğu konusunda görüş birliği içindeydi ama, böyle birisi bulunamadı" diyen eski başbakan, PDL genel sekreteri Angelino Alfano'ya değinerek, "Aramadık değil... Ama birisinin lider olarak ortaya çıkabilmesi için zamana gerek var." dedi.

Silvio Berlusconi, başbakanlık mevkiini bir an için bile özlemediğini, sadece sorumluluk duygusuyla siyasete döneceğini söyledi.

PDL, parlamentoda Perşembe günü yapılan ve hükümetin kazandığı güven oylamasında çekimser kalmıştı.

76 yaşında olan Berlusconi, İtalya'nın ekonomik krize girmesiyle 2011 Kasım'ında istifa etmiş, Ekim ayındaysa vergi yolsuzluğu yapmaktan suçlu bulunmuştu. Eski başbakan mahkemenin kararını temyize götürdü.

Berlusconi ayrıca, küçük yaştaki bir kadınla birlikte olduğu suçlamasıyla da yargılanıyor. Berlusconi bu olayda da bir suçu olmadığını savunuyor.

Üç dönem başbakanlık yapmış olan Berlusconi, iş hayatında kurduğu imparatorluk sayesinde çok büyük bir servet sahibi.