BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL

PKK üyesi böyle yakalandı

Edirne'de terör örgütü PKK üyesi olduğu ve çeşitli eylemlere karıştığı iddia edilen bir kişi, Bulgaristan sınırında gözaltına alındı

Abone ol

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli bir kişinin Bulgaristan sınırında bulunan Budakdoğanca köyünden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştığı ihbarı üzerine yaptıkları çalışmada, bu kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelinin üst aramasında, ''Cumali S.'' ismiyle Alman kimliği, bin 10 avro para ile bir kitap, müzik çalar ve kişisel kıyafetlerinin bulunduğu bir çanta ele geçiren jandarma, yaptıkları araştırmada, zanlının Erzurum Tekman ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu belirledi.

Yapılan çalışmalarda, zanlının Varto Sulh Ceza Mahkemesi'nce ''Devletin Birliği ve Ülke Bütünlüğünü Bozma'', Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, ''Yasadışı Silahlı Örgüt Kurmak veya Katılmak'' ve Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ''Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak'' suçlarından arandığı tespit edildi.

KATILDIĞI EYLEMLER

''Doktor Baran'' kod ismini kullanan kişinin katıldığı belirlenen eylemler şöyle:

''8 Temmuz 2010'da Muş Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı, 9 Ağustos 2011'de Bingöl Karlıova Elmadüzü Köyünde A.T. isimli vatandaşın kaçırılması, aynı gün, Karlıova hidrolektrik santrali şantiyesinin basılıp 3 işçinin kaçırılması ve şantiyenin yakılması, 2 Ekim 2011'de Bingöl Havaalanı inşaatının basılarak 4 işçinin tehdit edilmesi, propaganda yapılması ile idari bina ve bir aracın ateşe verilmesi.''