BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  GÜNCEL

İBB o iddiaları yalanladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın yıkılacağı ve yerine bina yapılacağı haberlerini yalanladı

Abone ol

KADIKÖY'DEKİ ATATÜRK HEYKELİ KALKIYOR

Göztepe Parkı'na yapılması planlanan camii nedeniyle görüş ayrılığına düşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi , bu kez de, Haydarpaşa Çevresi ve Kadıköy Meydan Projesi nedeniyle karşı karşıya geldi.

27032.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılarak, yerine bina yapılacağı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 1/5000 ölçekli Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda, Kadıköy Rıhtım Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın da içinde yer aldığı alanın, fuar, panayır ve festival alanı lejantında (harita anahtarı) kaldığı belirtildi.

BİNA YAPILACAĞI İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Açıklamada, ''Plan notlarında, söz konusu alanda değil bina, bodrum dahi yapılamayacağı, sadece etkinlik zamanlarında kullanılmak üzere geçici ve takılıp sökülebilen hafif malzemeden üniteler yapılabileceği açıkça belirtilmektedir. Kadıköy Rıhtım Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılarak yerine bina yapılacağı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.