BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  MAGAZİN

Çok tartışılacak Muhteşem Yüzyıl savunması

Moskova'nın Şifresi-Temel filminin başarılı oyuncularından Salih Kalyoncu Muhteşem Yüzyıl için yapılan eleştirilere anlam veremediği açıkladı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın, “Muhteşem Yüzyıl” konusunda yaptığı açıklamalar sonrası gündeme gelen tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.

Ünlü oyuncu Salih Kalyoncu Muhteşem Yüzyıl'ı bakın nasıl savundu...

"Moskova'nın Şifresi-Temel" filminin oyunculardan Salih Kalyoncu, " 'Kanuni'nin ömrü at sırtında geçiyormuş, sarayda o kadar kadın bulunmuyormuş' eleştirilerine anlam veremiyorum. Osmanlı tarihinde birçok padişah geldi. Bunların hiç biri hacca gitmemiş, bunlar niye tartışılmıyor" dedi.

KALYONCU'DAN MUHTEŞEM YÜZYIL SAVUNMASI

Filmde İmam Necati rolündeki Salih Kalyoncu, geçen yıl çok iyi bir başlangıç yaptıkları filmin ikincisinin gösterime girmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Türk kahramanlarının unutulmadığı ifade eden Kalyoncu, "Yunus Emre'lerden, Pir Sultan Abdal'lardan, Şeyh Bedrettin'lere varana kadar birçok kahramanımız var. Ülkemiz tarihi kişiler ve kahramanlar konusunda çok bereketli. Ama biraz seyircinin ilgi duyması, sinemacının bunlara el atması gerekiyor. Son yıllarda yapılan bir Fatih filmi, bu güne kadar içinde ne kadar Fatih olmasa da, büyük izleyici kitlesine ulaştı.

ELEŞTİRİLERE ANLAM VEREMİYORUM

O yüzden olayları abartmadan, 'tarihimizle, ceddimizle alay ediliyor' diye düşünülmemeli. Bu filmler bir hayal ürünüdür. Muhteşem Yüzyıl dizisi için yapılan 'Kanuni'nin ömrü at sırtında geçiyormuş, sarayda o kadar kadın bulunmuyormuş' eleştirilerine anlam veremiyorum. Osmanlı tarihinde birçok padişahlar geldi. Bunların hiç biri hacca gitmemiş, bunlar niye tartışılmıyor. Araştırmak isteniyorsa ceddimizin tarihi, niye bunlar hacca gitmemişler, bunları araştıralım. Bunların üzerinde durulmuyor. Çünkü gündem değiştirmek için yapılan şeyler bunlar. Bizler bunları konuşurken Suriye sınırına füzeler dizildi. Bunlar üzerinde kimse durmuyor. İnsanların biraz daha arka planı düşünüp, daha geniş bakmaları gerekiyor, her şeyin üzerine atlamamaları gerekiyor" diye konuştu.