BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Binlerce genç PKK'ya katılır uyarısı

BDP'li Sırrı Sakık, 1994 yılında DEP'li vekillerin tutuklanmasının ardından binlerce gencin PKK'yı katıldığını iddia etti.

Abone ol

BDP'li Sırrı Sakık, dokunulmazlıkların kalıdırılması halinde 1994'teki PKK'ya katılımın tekranının yaşanacağını savundu.

9'u BDP'li 1'i bağımsız 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesi gündemdeki yerini koruyor.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile Meclis'te sohbet eden Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, vekilin sert uyarılarını köşesine taşıdı.

Başbakan Erdoğan'ın BDP'lileri terbiye etmek istediğini düşünen Sakık, "şartlar farklı" görüşüne karşı çıkarak Çevikcan'ı şunları söylüyor:

EMİN OLUN Kİ YİNE OLUR

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ihtimal vermek istemediklerini söyleyen Sakık, “Zaten bir kopuş yaşanıyor. Tek tahammülünüz Kürt milletvekillerine de kalmazsa bunun adına nasıl kardeşlik hukuku diyeceksiniz?
Ama Kürtler artık 1990’ların, 2000’lerin Kürt’ü değil. Olup bitenleri bir bütün olarak değerlendiriyor. Eğer insanların umut adresini demokratik zeminden koparırsanız, farklı alanların prim yapacağını görebilmelisiniz.
1994’te bizi aldıklarında binlerce genç gitti PKK’ya katıldı. ‘Başka çaremiz yok’ dediler. Emin olun ki yine olur. Birilerini tetiklemek için söylemiyorum. Bunları bu ülkeyi yönetenler de görebilmeli” görüşünde."