BIST 10.205
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.475,17
HABER /  GÜNCEL

Albayrak'tan bomba Filistin iddiası

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programına Hakan Albayrak'ın iddiası damgasını vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Gazeteci-yazar Hakan Albayrak, "Türkçüler ve Kürtçülere söylüyorum. Filistin halkının belki yarısı etnik olarak Türk'tür ve Kürt'tür" iddiasında bulundu.

Albayrak, Selahattin Eyyubi'nin Haçlıların müslümanları katletmesiyle boşalan Kudüs ve çevresine Anadolu'dan Türk ve Kürt aileler yerleştirdiğini öne sürdü.

CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne oluyor" programında Türk-Arap ilişkileri masaya yatırıldı. 

Programa katılan Albayrak, hükümetin Gazze politikasını eleştirenlere sürpriz bir iddiayla cevap verdi. Albayrak şunları söyledi:

BU COĞRAFYADA IRKÇILIK YAPMAK GİBİ ABSÜRT BİR ŞEY YOKTUR

"Kudüs meselesi, Gazze melesesi "Elhamdülillah Müslümanım" diyen herkesin meselesidir. Bazı Kürtçüler ile bazı Türkçüler Gazze ile ilgilendiğimiz zaman çok rahatsız oluyorlar. Diyorlar ki 'Türklerin derdi bitti de Araplara mı koşuyorsunuz.' PKK ve BDP de diyor ki 'Kürt sorununu çözdünüz de Araplarla mı ilgileniyorsunuz?'

ABDÜL NASIR'IN ŞAŞIRTAN SÖZLERİ

Mesele ırk meselesiyse şunu size söyleyeyim. Bu coğrafyada ırkçılık yapmak kadar absürt bir şey yoktur. Çünkü Cemal Abdül Nasır gibi ırkçı olduğu zannedilen Arap milliyetçisi gibi bir lider şunu söylüyor. 'Her Arap'ın kanında biraz Türklük, her Türk'ün kanında biraz Araplık vardır.' Her demeyelim. Yörüktü, kendini korumuş bir Türkmen kabilesidir, yahut bedevidir. Bu taraftakiler safkan Türk olabilir o taraftakiler safkan bedevi olabilir.

KİM HANGİ KÖKENDEN GELİYOR AYIRT EDEMEZSİNİZ

Fakat Mısır'da kim Arap kökenden geliyor kim Çerkez kökenden kim Abhaz kökenden geliyor, kim Kıpçak kim Türk kökenden geliyor bunu ayırt edemezsiniz. Suriye için aynı şey geçelidir. Bakıyorsunuz sarı saçlı mavi gözlü bir oğlan Arap milliyetçiliği yapıyor adam Boşnak çıkıyor. Türkiye'de de öyle.

O ZAMAN BİZE BİR SÜRPRİZİM VAR

Türkiye Suriye sınırı Türklerle Arapları ayıran sınır mıdır? Gidin Reyhanlı'daki Araba sorun. Ama illa ırkçılık nazarından bakıyorsanız, o zaman size bir sürprizim var. Türkçüler ve Kürtçülere söylüyorum. Filistin halkının belki yarısı etnik olarak Türk'tür ve Kürt'tür. İsimlerinden anlarız bunu. Ettürki, el kürdi, el İstanbuli. Niye öyledir?

DOLAYISIYLA TÜRKLERLE VE KÜRTLERLE İLGİLENMİŞ OLUYORUZ

Çünkü Haçlılar Kudüs'te etnik temizlik yapmışlardı. Selahaddin Eyyubi oraları fethettiği zaman orada yerli mukim müslüman topluluk olmadığı için Anadolu'dan Kürt ve Türk getirmiştir. Dolayısıyla merak etmesinler Gazze'yle ilgilendiğiniz zaman Türklerle ve Kürtlerle ilgilenmiş oluyoruz. Bu coğrafyada Türkçülük, Kürtçülük yapmak saçmadır. Çünkü Türkiye sadece Türk değildir, Suriye sadece Arap değildir."